MustafaSAY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba evleri kontrol ettirmek yetmiyor çürük çıkması durumundan sonra ki süreç çok sıkıntılı belediye oturulamaz raporu verdikten bir süre sonra boşaltılmasını istiyor.
Elektrik, su, doğalgaz kesiliyor. Asıl süreç şimdi başlıyor. Yeniden yapılması için diğer daire sahipleri ve müteahhit ile anlaşma süreci.
Bir kaç kişi yüzünden mahallemiz de yaklaşık 5 senedir çözümlenmemiş yerler mevcut. Çözüm sadece binaları kontrol etmekle bitmiyor.
Sonrasında devlet veya belediyenin bu sürece çok hızlı bir şekilde el atması gerekiyor. Arsa payı kurtarmadığı için müteahhit firmanın daire başı 1milyon TL talep ettiği bir bina biliyorum ve binanın yarısı ne bu parayı karşılayabilir ne de şu an ki ekonomik şartlarda kiraya çıkabilir. Bu insanların ne yapması gerekiyor bilmiyorum ama devletin bu konuda bir seferberlik ilan edip özellikle İstanbul'a acilen bir el atması gerekiyor.
Doğru söylüyosunuz hocam annemlerin oturdugu ev 70'li yıllarda yapılmış müteahhit daire başı 1.5m para istedi tabi kimse veremedi öyle duruyor şu anda Allaha emanet şekilde.Bizimde aynı durum tabiki olabilir ama yeni bir bina oldugu için çok ihtimal vermiyorum yinede tedbiri almak gerekiyor.