Merhabalar,
İstanbul bahçelievlerde 3 sene önce almış oldugum evimizin mütehatinin kaçmış oldugunu ögrendik sonrasında burayı toprak sahibi ve binanın diğer işlerini yapan kişiler ev karşılığı binayı tamamlamışlar yaklaşık 3.5 senelik bir kentsel dönüşüm binası burası.Yönetici kendi de binanın temel durumunu bilmiyorum kontrol ettirelim dedi bana.Bunu en iyi nerde nasıl kontrol ettirebiliriz ?
Birde mütehatin kaçması evin temeli yapılırken ki kontrollerinin yapılmasına engel olmadıgını düşünüyorum sonuçtan her adımda bir kontrol aşaması var bu işin.Kafamızda soru işareti kalmaması adına nasıl bir yol izlemeliyiz sizce ?
Merhaba evleri kontrol ettirmek yetmiyor çürük çıkması durumundan sonra ki süreç çok sıkıntılı belediye oturulamaz raporu verdikten bir süre sonra boşaltılmasını istiyor.
Elektrik, su, doğalgaz kesiliyor. Asıl süreç şimdi başlıyor. Yeniden yapılması için diğer daire sahipleri ve müteahhit ile anlaşma süreci.
Bir kaç kişi yüzünden mahallemiz de yaklaşık 5 senedir çözümlenmemiş yerler mevcut. Çözüm sadece binaları kontrol etmekle bitmiyor.
Sonrasında devlet veya belediyenin bu sürece çok hızlı bir şekilde el atması gerekiyor. Arsa payı kurtarmadığı için müteahhit firmanın daire başı 1milyon TL talep ettiği bir bina biliyorum ve binanın yarısı ne bu parayı karşılayabilir ne de şu an ki ekonomik şartlarda kiraya çıkabilir. Bu insanların ne yapması gerekiyor bilmiyorum ama devletin bu konuda bir seferberlik ilan edip özellikle İstanbul'a acilen bir el atması gerekiyor.