KOZBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmişinde spam barındıran her domain zararlıdır hocam, diger yandan herkesin tecrübesi farklıdır. Kesin konusmamak lazım. +15 yıllık domain ile hiç alakası olmayan bir alanda 1 yıldır aktif satış yapan eticaret sitemi geçtim.
Aynen öyle bu yorumumdan sonra yorumumu yazdıktan sonra okuyup direk değiştirdim, siz hızlı çıktınız Konuyu biraz daha açtım. Ben tecrübeden ziyade daha çok algoritmalara, patentlere odaklanıyorum. Çünkü tecrübeler yüksek rekabette kısıtlanıyor.

Şöyle google'ın açıkladığına göre 22.000 üzerinde sıralama faktörü bulunuyor ve bunların tamamı farklı oranda sıralama puanlarına sahip. +15 yıllık domaininiz orta rekabetli bir sektördeyse üst sırada yer alabilir. Ancak doğrudan "pantolon" gibi büyük hacimli bir kelimede üst sıralara oynamakta zorlanacaktır. Aslında tamamen demek istediğim buydu. Tüm siteler aynı SEO işlemlerini yapıyorsa bir üst sırada yer alan site niye daha üst sırada yer alıyor? Tüm olay bundan sonra başlıyor.

Google'ın açıklamasına göre domain yaşı sıralamalara etki göstermez. Yandex, bing gibi arama motorları ise bunu dikkate alır.