Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Limited in aylık muhasebe ücreti bile 1 - 2 k civarı. Kesinlikle zarara girersiniz. Tek karlı yöntem proje yöntemi.
Bir kosgeb danışmanıyla anlaşıyorsunuz. Geçen sene biriyle konuşmuştum. Geçen seneye göre anlatayım.
2500 TL kapora 2500 TL iş sonu alıyordu. Kosgeb in kabul edeceği alanınızla ilgili bir proje oluşturuyorlar. Sonra bu projeyi Kosgeb e sunuyorsunuz. Kosgeb ok derse O projeyle alakalı aldığınız şeylerin belirli bir ücrete kadar geri ödemesini alabiliyorsunuz. Sanırım 300k civarıydı.
Ancak 300k nın tamamını kullanabileceğinizi düşünmeyin. Hesabını kesinlikle soruyorlar. Örneğin sunucu firması kuracaksanız projenizi vb oluşturup sunucular satın alıp bunun faturasını kosgeb e sunuyorsunuz. Alanınızla ilgiliyse ve gereksiz bir şey yoksa geri ödemesini birkaç ay sonra alıyorsunuz. Ancak en başta cebinizden vermeniz gerekli.
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/ge...lik-destekleri
Burdan ve Kosgeb i arayarak daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.
Ben kosgeb desteği almadım. Muhasebecim ve danışmandan edindiğim bilgilerle yanıt verdim. Yanlışım eksiğim olabilir. Forumda destek alan çok kişi var. Onlar da yardımcı olacaktır. Benim bilgim bu şekilde. Şirket açmadan girişimcilik eğitimini e devletten tamamlamazsanız destek alamıyorsunuz bildiğim kadarıyla aklınızda olsun. Mutlaka bir danışmanla görüşün.
Çok teşekkür ederim. Muhakkak bir danışmanla bu konuyu istişare edeceğim.