İşte hocam biz tam o depremleri bizzat yaşadık Gaziantep merkez de bir çok müşterimiz arkadaşımız dostumuz enkazda kaldı hayatlarını kaybetti travması tarifsiz bir şey düşünün koltukta otururken yermi sallandı ile irkilip fırlıyoruz gerisini siz düşünün ilk üç gün arabada kaldık araba rüzgarda sallanınca korkudan eksi derece havalarda dışarı attık kendimizi Allah sabır versin yine de çok şükür yaşıyoruz
Burada ki insanların hâlinden en iyi siz anlarsınız. Çok zor bir durum.
İskenderun Antakya gidiyoruz şu anlık trafik dönüşte mevcut ikinci günden beri burdayiz psikolojisi bozulan cidden çok insan oldu gelen gönüllülerden vs de ciddi manada çok psikolojisi bozulan oldu burda olan tüm olaylar hayatın gerçekleri onca para şehvet san sohret ciddi manada boşa onu goz önüne soruyor bende de burdaki olaylardan sonra ne mal ne mülk alma durumu ne başka bisey hevesi son buldu her şey bir ana bakıyor o an oluyor ve yok oluyor...
Bu durumu yaşayan insanların hayatlarına sil baştan sanki Dünya'ya yeni gelmiş gibi oluyor sanırım. Tabi yeni gelirken acılar ile birlikte geliyor. Buda tarifi zor bir durumu ortaya koyuyor.
Yardıma giden arkadaşlar hengamede sorun yok. Lakin dönerken psikolojik harba uğrayacaksınız. Kendinizi buna hazırlayarak gidin ve dönün.
1. Sizin suçunuz değil
2. O ne koktuğunu bildiğiniz kıyafetler eski ise yıkayıp geri dönüşüm verin.
3. Yapabileceklerinizi yaptınız. Daha fazlasını yapamazsınız.
Bunu aklınıza çivi gibi kazıyın. Herkeste genel bir sorun bu mücadele edemiyorsanız bi uzmana gidin. Sen kafanı sağlam tutmazsan kimseyi sağlam tutamazsın.
Gelmeden önce herşeye hazır geldim. Tabi yazıda da belirttiğim gibi geldiğim an farklı psikolojilere büründüm. Bir şekilde ayak uydurdum. Lakin halen dönmediğim için dönünce ne olur yaşayıp göreceğim. Güzel önerileriniz için içtenlikle teşekkür ederim.