Şimdi basitçe açıklayayım
1. olay evet fay hattını teorik olarak tetikleyip deprem oluştura bilirsin lakin şurada şöyle bir olay var aşamayacağınız nokta şurası yerin bu kadar katmanın altında ki fay hattına ulaşmak.
2. olay eğer olduda bu kadar imkansız bir şeyi başardınız ve fay hattına ulaştınız bu fay hattını harekete geçirecek enerjiyi bulmak ve bu enerjiyi oraya transfer edip fay hattını harekete geçirip deprem oluşturmayı sağlamak bu kadar enerjiyi bulmanız imkansız.
3. olay bu kadar enerjiyi sağdan soldan bulamayacağınız gibi de üretemezsiniz çünkü termodinamiğin yasası gereği enerji yoktan var edilemez.
4. olay olduda bir şekilde imkansızı başardınız bu kadar büyük bir enerjiyi buldunuz ve o kadar derin bir noktaya ulaştınız bunu kmlerce ötedeki bir gemiden yapmanız imkansız.
5. hepsini olduda başardınız bu deprem vs. olayları ile uğraşmaz sonsuz enerjiye sahip olursunuz hayal edemeyeceğiniz şeylere sahip olursunuz bu enerjiyi deprem ile değil farklı şeylerde kullanırsınız.
Ek olarak bunları bilmek için bir şey bilip yada birini dinlemenize gerek yok bilim ve basit derecede eğitim yeterli ben lise mezunu halimle biliyorsam ben anlamıyorum bu ülkede ki bu kadar ünv mezunu insanlar nasıl bu eğitimleri anlamıyor şaşırıyorum doğrusu.
Dipnot 2 : depremin nasıl oluştuğunu anlarsanız bunun ne kadar büyük bir olay olduğunu ve yapay bir şekilde gerçekten imkansız olduğunu anlarsınız yer kabuğunu geçip oralara ulaşmak imkansız şuanki teknolojimiz ile imkansız daha yerin belirli mesafeden altına inemiyoruz bile fay hatlarına ulaşmanız bu levhaları harekete geçirmeniz imkansız.
iyi hoş da aşıda chip olmaz diyorlardı. Ben bizzat cipli kimlikli hayvan aşılarını gördüm. Yani doğruymuş aşıların bazilari chipli olmasının teknoljik olarak mümkün değil dedikleri yalan çıktı. O kadar şey yalan çıktı olmaz denilen oldu ki ben o yüzden emin olamiyorum. Öyledir de diyemiyorum aklıma yatmıyor ama tesadüflerin çok olması şüphede bırakıyor.
Bu arada dünyanın cekirdeki tamamen soğumuş ve tersine dönüyormuş biliminsanlari ortaya attı. Yani adamlar oraya kadar ilerlemiş bilmediğimiz kimbilir neler var.