Arkadaşlar 72 k olan youtube ve 52 k olan facebok sayfam var youtubede son attığım videolar ilk 24 saatte 7 8 k izlenme alıyordu ancak shorts video atmaya başladıktan sonra 900 e kadar düştü sebebini araştırdım kendimce. Bir sonuç buldum ancak başına gelen varmı diye teyit etmek istiyorum. Şhorst videoları kısa oluyor ve youtube algoritması paylaştığım son 10 video ile kanal ortalamasını çıkartıyor eğer yeni paylaştığın videonun verileri paylaştığın son 10 videonun verilerinden yüksek gelirse algoritma yeni paylaştığın videoya gösterim veriyor. Shorts videolar gösterim alıyor ideal düzeyde ancak ben genelde 20 25 dk lık videolar paylaşıyorum sanırım shorts videoların ortalama görüntüleme yüzdesi kısa olduğu için yüksek geliyor ve son 10 videonun ortalamasını yükseltiyor. Shorts videoların ortalama görüntüleme yüzdesi %80 %90 ları bulurken uzun videoların ortalama görüntüleme yüzdeleri % 40 ı geçmiyor haliyle shorts videolar son 10 videonun ortalamasını yükselttiği için yeni paylaştığım videolar yükselişe geçemiyor ve gösterim almıyor. Shorts videoları silip yeni bir shorts kanal açtım bundan sonra videoları shorts kanalımda paylaşıp yorumlar bölümünden yönlendirme yapacağım uzun videolara. Aynı durum facebook sayfamdada vardı reals videoları paylaşmaya başlayınca izlenmelerim düşmeye başladı bununla alakalı tecrübe eden oldumu hiç ?