Doğrudur hocam
Ben zaten meteor düşmesi ve ışıklar için paylaştım, haberlere göre bu olay depremden 17 saniye önce gerçekleşen olay
Bu olay 17 saniye önce gerçekleşiyorsa depremi önceden sismik enerjiden bulunabilir ve bu bize 17 saniye kazandırır.
depremi saniyeler bazında erken teşhis edecek teknolojiler var hocam japonyada hali hazırda, google layabilirsiniz. ancak açıkcsaı hayatın ne kadar içinde günlük kullanıma ne kadar dahil edilmiş bilemiyorum
fakat bu teknoloji telefonla herkese ulaştırılmış olsaydı farzedelim. balkondan camdan atlayanlar yüzünden daha fazla ölüm olurdu bu depremde.
yapılarmız bu kadar sağlıksız, insanlarımız bu kadar eğitimsiz oldugu sürece 20-30 saniye önceden uyarmak hiç bir işe yaramaz. kaç kişi hayat üçgenini biliyor ve buna göre kendine evinde iş yerinde bir yer belirlemiş durumda?. allah aşkına kaç kişi deprem çantası hazırladı? falan filan. yani bu kafayla da erken haber versen nolur adam panik yapar camdan atlar, depreme merdivende yakalanır ölmeyeceği varsa da ölür.
deprem oluyor sonrasında insanlar evine birşeyler almaya girip 2. depremde ölüyorlar. neden, çünkü deprem çantası nedir bilen yok.
bizim 20-30 saniye önceden haber almaktan çok daha ciddi sııkıntılarımız var hocam, bu kadar depremle iç içe bir millet olarak çok eksiğiz her konuda, her depremde de faturasını ödüyoruz