Depremle alakalı bir sitemim herkesin görüşü ayrıdır ama ben suçu hepimizde görüyorum .
Herkes evim olsun derdine düşüyor, kredi çekiyoruz 15 yıl kredi stresi sonrasında deprem acısını biz çekiyoruz burda mütahit kendisine yazlık yapmış araba almış yatırımına yatırım yapmış Oo .
Bizde burda onların yapmış olduğu eserleri altında kalan kardeşlerimizi ablalarımızı kurtarmaya çabalıyoruz şundan eminim ki bu mütahitlerin içerinde bir gram üzüntü olduğunu düşünmüyorum .
Sonrasın da belediyeler bu a b partisi fark etmiyor .
Bina başlamadan iskan çıkıyor çoğu evlere şahit oldum bir çok firmanın da ismini verebilirim .
Biz bunları bile bile daire ev alıyoruz .
Suç bizim arkadaşlar .
Koyun bakan adamı mütahit yaparsan acısını hepimiz çekeriz!
edit: cümle ve kural hataları olabilir özür dilerim herkes den
Herkes suçlu değil. Tüm suçlular da eşit oranda suçlu değil.
Bu ülkede imar affından yararlanmayan, kanuna nizama uyan müteahhitler ve vatandaşlar da var.
Böyle toptancı ifadeler işi sulandırmak suçluları korumaktır.
Bu ifadeler tecavüze uğrayan kadına o da açık giyinmeseydi, o saatte orada ne işi varmış demek gibi, telefonu çalınan adama öyle ortada bırakılır mı demek gibi.
Oy veren adamla o oyu alıp işini yapmayan siyasetçi aynı oranda suçlu değil.
İmar affı çıkarıp tüm kaçak yapılardan para alan devlet ile kaçak yapısına ruhsat tapu alan vatandaş ile bu yağmaya ses çıkarmayan kanunlara uyan vatandaş aynı oranda suçlu değil.
Depreme dayanıklı son yönetmeliklere uygun ev diye daire satan müteahit ile devlet bunu denetlemiştir diye bu evi alıp enkaz altında kalan vatandaş beraber mi suçlu?
HERKES SUÇLU DEĞİL.
BU İŞİN KANUNİ VE SİYASİ SUÇLULARI VAR.
VE BU MİLLET ENKAZINI KALDIRDIKTAN SONRA YASAL VE SİYASİ OLARAK SORUMLULARDAN HESAP SORMALI.