Ne yaparlarsa yapsınlar Lanet olsun bu firmaya başımdan geçeni anlatayım hangi firmanın ne olduğunu anlayın arkadaşlar
Eşimin Teyzesi Hatay/Kırıkhan deprem mağduru. Kendisini tahliye etmek için obilet üzerinden hatay merkezli bir firmadan bilet aldık.
Sonrasında deprem mağduru kişiyi (Kadın ve Çocuk) Kırıkhan otogara oradan bir araç bulup götürttük otogarda verilen bilgi ise enkaz dolayısı ile araçların otogardan değil topboğazı adı verilen bir yerden otobüslerin yolcu alacağı idi.
Aynı kişi saaolsun aracı ile mağdurları o bölgeye götürdü ayaklarında terlik o soğukta araç beklenmeye başlandı bizde bu süreçte olası sefer iptali vb. durumlar için obilet aracılığı ile iletişim bulmaya çalışıyorduk. Zira firma merkezi Hatay olduğu için firmaya ulaşamıyoruz telefonları çalışmıyor doğal olarak. Obilet canlı destek ekibine iletişim kurup durumu anlattık ve şöförün en azından telefonu yada aracın mola yerleri ya da yol üstünde uğrayacağı otogarlardan bir kişinin telefonunu bulmaya çalıştık. Bekletiyorum dediler bu arada otobüsün sefer saatti 1 saat geçmişti biz bekledik ve bize bir cep telefonu numarası atılıp canlı destek konuşması sonlandırıldı. Bunun üzerine o numarayı aradığımızda telefonu açan şahsın edirnede bulunan bir şöför olduğu ve firmada çalışmadığını öğrendik. (Bu sırada hatay ile iletişim halinde kalmaya çalışıyoruz zira şarjları çok az telefon çekmiyor) Sonrasında tekrar o bilete bağlandık durumu anlattık numara verildiğini bu şekilde yanlış olduğunu söyledik bekletiyorum dediler yine ve yaklaşık 20 dk beklettikten sonra bileti iade edebilirsiniz diyip görüşme sonlandı.
bu sürede mağdurlar 2 saat sogukta beklediler yine yılmadık enkaz vb dolayısı ile sefer gecikebilir diye düşündük
yol üstündeki bütün otogarları tektek arayıp firmadan bir kişinin numarasını bulmaya çalıştık sağolsun metro turizmden bir abi kendi görev yerini terk edip firmanın bölümüne gidip birisi ile bizi görüştürdü.
Firma çalışanı abi tüm seferler iptal obiletteki biletler gerçek değil bu işler hatay'dan yönetiliyordu hatay'da internet olmadığı için güncelleme yapamıyoruz dedi. Teşekkür edip aileyi geri gönderdik. çadır bölgesine.
Burada otobüs firmasına kızmıyorum yapabilecekleri hiç bir şey yok internet telfon elektirik olmadığı bir yerde güncelleme yapamamaları kadar doğal bir durum yok.
Ama obiletin bizi saatlerce boşa bekletmesi ve umut vermesini affedemiyorum zira seferin iptal olmadığını da söylediler.
Ekleme yapayım aileyi bir şekilde tahliye ettik.
2. rezillik ise eşim ve ben öyle çok zengin insanlar değiliz krediler kira vs ile uğraşıyoruz yeni evlendik yani maaş yatınca dağıttıktan sonra elimizde kalan para kısıtlı 450 TL'den 2 kişilik bilet aldık 900TL'ye bu parayı obilet iade geçtiğini söylüyor ve bankanın bize iadesi 7 gün sürüyor bizde kalan para ise 120 TL Allahtan Hatay'dan bir arkadaş twiter aracılığı ile aileyi alıp Antalya'ya bizlere getirdi.
İmla hataları vs için lütfen kusura bakmayın sinirle yazdım üşenmez isem bi ara düzeltirim.