Merhabalar
Bundan 4 yil once kattan bolme bir ev aldim 2.kat
Ev 3kat bir teras vardi alti dukkanli en ust kat satilmadi kendisi kullaniodu istanbulda yasiyor bazen antebe gelince kaliyordu gecen yil odunluklari yikip kendi evini 3 oda yapti terasi doldurup ev etti. Odunluklari yikip teras yapti yani bir kat daha yapti ev bu depremde pert oldu
Bu adama ben defalarca soyledim bu evi sattiginda dam tas size ait dedin simdi ev yapiosun. E ben yapim en ustu size yine verecem kullanin dedi ama kitleyip gitti depremden once. Uydu kar sebebi ile sinyal gidiodu sorduk yapacak birsey yok bizi bekleyin yada kar kalkmasini bekleyin dedi
Yani bizi mahkum.etti
Bugun bu adami aradim durumu izah ettim allahtan gelmis ne yapim diyor bu eve bu kadar yuklenilmedeydi belki bu olmazdi cok sallandik cunki
Mahkemeye verecez bu adami tum bina sakinleri olarak emeklerim esyalarim gitti hayatim alt ust oldu sukur olsun coluk cocuk sagiz icinden sag ciktik
Bu mutahit ev alip belediyede orda burda adamlari var kattan bolup satiyor defalarca bana soyledi. Bina bu yukr dayanmadi bana fikir verin. Adamla defalarca konustum yapma die ama bildigini okudu para hirsi yuzunden hayatimizi mahf etti
Bu adami ne yapabilirim baska mahkeme disinda benimmkarsima cikamaz o yurek yok elime gecerse benim dunyam yikildi onunda hayatini yikarim bunu biliyor ev 64m kare yukseklik 5 daire alti dukkan yapti adam. Avukat veya bu iste uzman olan yazabilirmi
Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah sizlere ailenize ve tüm depremzedelere yardım etsin. Öncelikle imara uygun olmayan şekilde eve sonradan müdahalede bulunulması bir suç teşkil ediyor.
Binan gerek dinamik gerek statik dengesinin bozulması depreme olan dayanıklılığının düşürülmesi ve sonradan eklenen veya bölünen katlar bilinen kısmıyla yönetmeliğe aykırı. Bu konuda davada bulunabilirsiniz.
Ama şunları belirtmem lazım elinizdeki kanıtların güçlü olması muhakkak, binanın yıkılmadan önceki fotoğrafları, eski uydu görüntüsü vesaire toplayabildiğiniz kadar kanıt sizlerin lehine olacaktır. Ve süreci ertelememekte fayda var çünkü bilirkişi binadan karot örneği almak isteyecektir, enkaz kaldırılmadan işleme konulursa en azından hangi tür beton kullanıldığı ve bu betonun kaldıracağı yük miktarı vesaire detaylar ortaya çıkıp mahkemede lehinize olacaktır. Ve ayrıca ek olarak binanın yıkılan kısımlarının fotoğrafı çok mühim çünkü binanın yatış gerek çöküş şekli mühendisler tarafından incelenip, malzemenin ne kadar tabiri caizse dandik kullanıldığına delil olarak işleme alınıyor.
Buradaki durum tam anlamıyla adam öldürmeye teşebbüs, bu alanda uzman değilim alanım bilişim hukuku ve miras hukuku bildiklerimi aktardım. Ama dava açmak isterseniz sizi bu konuda uzman avukat arkadaşıma yönlendirebilirim.
Tekrardan çok geçmiş olsun