Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam neye ihtiyaç olduğunu spesifik olarak belirtirseniz elimizden geleni yapmaya çalışırız. Bir ya da birkaç kişi projenin koordinatörü olsun olmazsa, discord grubu falan kurulsun, biz de elimizden geleni yapalım. Yoksa biz ne yapabiliriz ki?

Eğer bir yerden veri çekilecek ise, api tarzında, ben elimden geldiğince PHP dilinde yardımcı olmaya çalışırım. Daha ne yapabilirim bilmiyorum? İhtiyaçları detaylandırın lütfen.

Ekleme

Ya, aslında konuyu tekrar okudum da, yazılacak olan uygulama baya baya basit bir şeye benziyor. Ben direk yazabilecek kadar vakıf değilim ancak bildiklerim ile ölçtüğümde öyle atla deve değil gibi.

Toplanacak yer için; zaten o yerler belli. Bir veritabanı oluşturup konuma göre otomatik yönlendirilir. Google map üzerinden, koordinat göre.

Tırlar için de uygulama veritabanına veri girişi olur ve WhatsApp mevcut konum tarzı, gpsden anlık konum alınabilir.

Kalacak yer ile ilgili de veritabanına bilgi girişine izin verilir ve telefon numaraları ve adresler kontrol sonrası yayınlanır. Mesela sen dedin ki, İstanbul Beşiktaşta şuradaki şu otelde yer var. Bu bilgi onay bekler. O anda aktif olan mod bu bilgiyi telefon ile arayarak teyit eder ve doğru ise onaylar. Bir adım ötesi de, o otele anlık olarak bir kod verilir ve bu kod ile uygulamaya girerek anlık olarak otelin kalan kapasitesini günceller. Bu sayede milletimiz gereksiz yere o otele akın etmez. Yer dolduğu anda da, o otele tıklayanlara dolduğu uyarısı verilir.

Göçük altındakilerin bilgisi de, malum zaten, uygulamadan tıklar ve oradakilere uyarı gider. Siriye, Google'a falan kısa yol tanımlanır. Kişi telefona yakın ise; hey Google, hey Siri. Göçük altındayım derse otomatik bu modu aktifleştirir.

Acil yardıma ihtiyaç olan yerden kişiler veri girişi yapabilir. Bunun da mod onayına ihtiyaç var. Veri girişini sadece oradakiler yapabilmeli. Bu da uygulamanın konum özelliği ile kısıtlanmalı. Ve veri girişi yapanlar tek tek, WhatsApp vb üzerinden aranarak teyit edilmeli. Durumun önceliğine göre yeşil, sarı, kırmızı ve spesifik bilgiler veritabanına girilmeli. Kendilerine yetki verilen kişiler de bu bilgileri anlık olarak görebilmeli. Yardım gitti ise durum deaktif edilmeli.

Kim kontrol edecek o kadar bilgiyi derseniz. İnanın bu en kolay mesele. Şuan böyle bir sistem olsa ve görev alabiliyor olsam, çoktan gönüllü olup gerekirse saatlerce arama yaparak veri girerdim. Benim gibi 100 kişi olsa zaten yeter diye düşünüyorum. Dakikada 100 arama, saatte 6bin arama yapar. Ki sayı 100ün çok üzerinde olur diye düşünüyorum. Gerekirse vardiyalı da çalışılır.

Konuda bunlar vardı genel olarak. Bunlar benim fikirlerim. En azından projeyi fikir olarak ilerletelim bari. Bir programlayacak babayiğit de çıkar heralde.

AFAD uygulaması var ancak Ankara'nın göbeğinde dahi hata vermekten başka bir işe yaramıyordu ilk gün. Amacım kimseyi kötülemek değil. Sivil uygulamalara da ihtiyaç var. Onu ifade etmek istiyorum.

Herkese kolay gelsin.
eline emeğine zamanına sağlık fikirlerin içinde teşekkürler.