Komşusunun trajedisine sevinen Ermeni karakter: "Benim için en iyi Türk ölü Türk'tür"

Türkiye'de meydana gelen son depremle bağlantılı olarak Nikol Paşinyan'ın temsil ettiği Ermenistan hükümeti Türkiye'ye bir grup kurtarma ekibi göndermeye karar verdi.
Bu karar halk tarafından öfke noktasına kadar açık bir şekilde kabul edilmedi.
Milletvekili Akop Aslanyan'a göre bu karar tamamen diplomatik bir adım. Kurtarıcıların Türkiye'ye gidip Türkleri kurtarmasını istemediğini saklamadı. Milletvekili sözleriyle Ermeni yardımının gerçek yüzünü açıkça ortaya koymuştur.
"Evet, bu bir diplomasi ve doğru bir karar alındı. Bir konuşmamda duygularımızı ve deneyimlerimizi devlet binamızın dışında tutmamız gerektiğini söylemiştim. Her şeye rağmen, tüm insanların bizim için değerli olduğunu dünyaya göstermeliyiz. Türklere sempati duyma niyetinde olmadığımız doğru ama bu adımla ülkemizin dünyadaki itibarını uluslararası toplum nezdinde yükseltiyoruz. Kurtarma ekipleri gönderilmeseydi, eleştirirdim, devletimizin ciddi bir diplomatik hata yaptığını söylerdim. Çünkü sadece Türklerin değil, tüm dünyanın gözünde güzel görünmek gerekiyor" diyen milletvekili Ermeni basınına yaptığı açıklamada,
Aslanyan, kendisi için en iyi Türk'ün ölü Türk olduğunu kaydetti.
Ben Türk'ü öldürmek için yaratıldım ve benim için en iyi Türk ölü Türk'tür.

Kaynak => https://oxu.az/world/694406