kuvayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda böyle bir web sitesi veya mobil uygulama için asıl devletin girişimde bulunması gerekiyor. (Mevcutta böyle bir işlev gören web sitesi veya mobil uygulama var mı yok mu bilmiyorum.)
Çünkü bahsettiğiniz hususlar kapsamındaki tüm ihtiyaçların karşılanması için sunulacak hizmetler açısından devlet haricinde hiçbir kurum, kuruluş veya kişinin böyle bir girişimi üstlenecek yetkisi ve gücü yoktur diye düşünüyorum.

Maalesef her zaman olduğu gibi insanların hayatlarının en acı anını ve günlerini yaşadıkları deprem felaketinde bile türlü istismarlarla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla, kamusal görev ve sorumluluklar kapsamında sunulabilecek böylesine faydalı bir hizmeti ancak ve ancak sadece devlet sunabilir diye düşünüyorum.

Fikriniz gayet güzel, ama temel gerekçelerini ifade ettiğim düşüncem ise bu şekilde.
Haklısınız fakat Devlet millettir biz gerekeni yaparız yapılan işide gerekirse açık kaynak paylaşırız. Orada olan bir devlet ekibi bizden bir satır kod bile destek alsa biz den şanlısı mutlusu olamaz.