Çok daha beterlerini gördüm ama bu işler şakaya gelmez, acabalar ile güvenlik önlemi olmaz. Demirlere parmağınızı sürdüğünüzde un kurabiyesi gibi dağılan kolonlar, kirişler, döşemeler gördüm ve hatta kısa bir süre öyle bir binada yaşamıştım, demirler sağlam gibi, kalınlıkları normal hatta içeriden çakıllar da görünüyor ama buradan ne çeşit bir kum kullanıldığı, demir aralıklarının kaç cm olduğu vs. öyle belli olacak bir şey değil, burası dışarıdan bir çekim ve tek açıdan tek kolonla anlaşılacak bir şey değil. Duvarlarda basit sıva çatlağı olmadığı sürece kolon ve kirişlerdeki çatlaklara çok normal bakmayız ama sırf demir gözüküyor diye de panik yapmayız en azından üzerinde alçı kaplama olabilir ve bu alçılar betona tutunamadığı için dökülmüş olabilir, mühendis arkadaş var o çok daha iyi bilir anlar tabi ama dediği gibi yerinde incelemek gerekir. Siz yine de önlem olarak yakın bir akrabanıza misafirliğe gitmeyi tercih edebilirsiniz. Bu arada bina dayanıklılık tespiti için yuvarlak bir delik açıp örnek alınma olayında genelde karşılıklı 2 daireden ve yüksek girişlerden örnek alınıyor ve eğer sağlam görünmezse size bildirmek yerine direk hasarlı raporu düzenlenip boşaltılıyor diye biliyorum yani binadan biri itiraz etti vs. diye bir olay yok, itiraza gerek kalmadan gereği yapılıyor diye biliyorum ama daha uzman arkadaşlar daha iyi bilirler, ben sadece teknisyenim o kadar ama yine de kayıtsız kalmak istemedim.