fatihalagoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örneğin bu video
https://www.youtube.com/watch?v=bYNQ-jgWt04
60M izlenmiş ve aslında yöresel bir böreğimiz ekmeğimiz ya da adına ne derseniz. Konuşma yok, müzik ve iyi bir seo ile beraber altyazı ve çeviri mevcut. Bunun gibi o kadar çok örnek var ki. Tabiki bu örnekler her zaman doğruyu gösterir diye bir şey yok ama bu kategoride yapılan genelde bu şekilde.

hocam örnek çok başarılı. ancak dediğiniz gibi seo, reklam vs ne gibi strtejilerle milyonlarca aboneye ulaştı, ilk videoları da böylemiydi ona bakmak lazım. yani bu kategori niş bir kategoi, benzer örnek cocuk videolarında da var mesela, bazı kanalar alışılandan farklı bir tarza sahip, oldukça da popüler. ama kaç tanesi ve ne gibi yatırımlarla bunu başarmış acaba.

çünkü yemek tarifinde ana beklenti anlatımdır. bu kırılmaz değil, ama bence risk ve daha zor. ve bu işe yeni giren annemiz için mantıklı değil. çünkü ses yoksa anlatım yoksa altyazı dışında farklı montaj renkleri de katmak lazım.

1-2 aydır yemek yapmaya sarmıştım deprem olana kadar da haftada 2-3 farklı yemek deniyordum hobi olarak. ve inanın aradıgım hiç ama hiç bir yemekte, bana böyle bir sessiz video denk gelmedi. ki her yemekte en az üstten 2-3 farklı videoyu hızlandırılmış versiyonda izledim =)

bu da bir kullanıcı deneyimi.

selamlar