Ne kadar doğru bilmiyorum ama Japonya bu deprem bizde böyle etki yaratmazdı demiş, demek istediğim bu olaylar 10 şehir birden bu kadar yıkıcı yaşanmayabilirdi. Bunun yanı sıra biz ülke olarak depreme hala hazırlıklı değiliz göründüğü kadarı ile 1999'dan bu yana pek bir şey ilerlememiş. Allah enkaz altında kalanları ailelerine bağışlasın deprem bölgesinde canla başla çalışan kardeşlerimize yardım etsin.
Hocam japonya ada ülkesi onlarda deprem olduğunda denizde oluyor karada olmuyor onlar bu şekilde etkilenmiyor 9 büyüklüğünde deprem olmuştu 2011de 15.600 insan öldü.
Bu maraş depremi dünyada en büyük şiddetli kara depremi oldu iç deprem olduğu için 11 şiddetinde yaşandı. Şimdi bu kadar bina yıkıldı 10binden fazla deniyor hiç mi aralarında sağlam bina yok ben hepsinin malzemeden çalınarak yapıldığını düşünmüyorum siz kendi evinizi yaptırırken malzemeden çalar mısınız aralarında evlerini kendileri yaptıranlar da var. Herkesin raylı sistem yaptırabilecek gücü durumu da yok malum ülkemizde. Durumları olsa zaten çelikten yaparlar ve bu şekilde zarar görülmezdi.
Ülke olarak çok deprem yaşamamıza rağmen bilinçsizin kendim de dahil. Neden zamanında afad'a gönüllü olarak katılıp eğitim almadım diye kendimi sorguluyorum sağlıkcı olmama rağmen giderdim bende. 90 milyonluk ülkede en az 1 milyon kişinin bu eğitimi almış olması lazım. 100 kişiden fazla eleman çalıştıran her iş yerinin arama kurtarma ekibi hazırlaması zorunlu olması lazım... Tedbirler genişletilebilir.