İnsanoğlu çiğ süt emmiş, yardımların yerine ulaştırılmaması durumu elbette yaşanıyordur.
Fakat biz tüm yardımları yerine ulaştırılmasını umut ederek gönderiyoruz. Yardımların ulaştırılmasında dahi bazı organizasyon sıkıntıları varken bunun ulaşıp ulaşmadığının geri dönüşünün yapılması her ne kadar merak etsem de mümkün değil.
Rakamlar konusunda da naaşları defnedecek imam bulunamadığı, kefen bulunamadığı bir kaos ortamında net bir veri almamızın mümkün olduğunu düşünmüyorum.
Bu konuda da umudumuz zaman ilerledikçe ev alanın da ev yapanında kısacası herkesin üzerine düşen görevi anlaması için net rakamların açıklanacak olmasıdır.
Hocam polemik olmaması adına her mesaja yorum yazmayacağım. Herkes fikrinde özgür. Amacım kimsenin fikrini de değiştirmek değil zaten. Bana katılmaya da bilirsiniz.
Sizin mesajınızdaki bir şeye dikkat çekmek istiyorum sadece. Yardımların ulaştığını aktarmak neden mümkün değil? Orada ekip var. Canlı yayın Ankara'ya İstanbul'a akıyor. Onda da sıkıntı yok. O ekip neden saatlerce enkaza zoom yapıp bir kişinin kurtarılmasını çekiyor da, yanındaki halkı, oraya illa ki gelen tırları ve insanlara dağıtılmasını yayınlayamıyor? Bunu mümkün kılmayan nedir?
Tekrar tekrar ifade ediyorum. Orada hayatını hiçe sayıp çalışan AFAD da var, gönüllüler de var. Allah yardımcıları olsun ve inanın gözüm/gözümüz yaşlı dua ediyoruz. Ama bize sağlıklı bilgi akışı yok. Twitter'dan video ayıklamak ile uğraşıyoruz. Ve bunun sebebi ne? İnanın anlayamıyorum. Haber ekipleri orada ama çadırları tek tek gezen, tırları, yardım dağıtımını gösteren yok. Ya da var da ben mi göremiyorum. Kanal D'de yok şuan. Şu kanalda halkı, tırları, yardımları gösteriyorlar deyin oraya bakayım.