Arkadaşlar halk olarak genelimizin matematikten sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Neden derseniz. Örneğin, Gaziantep'te yan yana 4 tane büyük site bloğundan, 3 tanesi komple yıkılmış ve maalesef sağ çıkan henüz yok. Yani matematiği olan herhangi birisi hesap yaptığında, şöyle bir hesaba rahatça ulaşabilecektir;

Örneğin bu bloklardan her biri 8 katlı olsun. Her katta 4 daire olsun ve her dairede de ortalama 4 kişi yaşıyor olsun. (Bazı dairede 13 kişi vardır bazısında 2. Ortalama 4 aldım.) Bu rakamlar bence gayet makul ve kimsenin itiraz edebileceği afaki rakamlar değil. 3 bloğun da tamamen yıkıldığını hesaba kattığımızda; ortaya çıkan hesap: 8*4*4*3=384 yapıyor.

Bu sadece yanyana 4 binadan üçünün yıkılmasının bilançosu. Denebilir ki; halkı ne bileyim korkutmamak lazım, infiale uğratmamak lazım falan. O zaman, rakam açıklamayın! Zaten halkın rakam falan sorduğu yok ki? Ben soruyorum desen, ben kimin umrundayım. Akşam Ali ve bir dayının kurtulmasını canlı aktarıyorlardı, şuanda da baba ve kızına ulaşmaya çalışıyorlar saatlerdir. Halkın öyle orda ne olmuş, halk ne durumda, yiyecek ekmek bulabiliyor mu, gönderdiğimiz yardımlar asayiş içerisinde dağıtılıyor mu, herkes yardıma ulaşabiliyor mu gibi yetkililerden bir isteği yok gibi görünüyor. Varsa da, kimsenin umurunda değil gibi. Şahsi kanaatim bu yönde.

Dediklerim yanlış anlaşılmasın. Herkes elinden geldiğince yardım gönderiyor ancak nereye gidiyor, gidiyor mu, gitmiyor mu hiç kimseye bir bilgi ulaşmıyor. Biz de Twitter'daki kirlilik içerisinde doğru bilgiye ulaşacağız diye uğraşıyoruz.

Özetle: Çok ufak bir hesap ile dahi durumun vehameti rahatça anlaşılabilir iken, hala Gaziantep'te 504 kişinin vefat ettiğine inanan insan/insanlar varsa ve bu insanlar 4. Sınıftan daha büyük ise bence matematikten sınıfta kalmışız demektir.

Ayrıca Gaziantep İslahiye'de sadece 500ün çok üstünde vefat eden sayısı olduğunu oradan sağ kurtulan ve Ankara'ya çok şükür getirdiğimiz yakınlarımız zaten ifade ettikler. Bu 3 bloğun yıkıldığını söyleyenler de onlar. Cümleten başımız sağ olsun.

İyi forumlar.