ben söyliyim olacakları
kargacık burgacık bina tarlası olmuş mahallelere enkazlardan dolayı girilemeyecek. bakın binalara demiyorum, girilemeyen mahalleler olacak uzun süre. o plazaların arkasına gizlenmiş çeliktepeler, gültepeler falan filan, allah yarıdm etsin oralarda oturanlara mesela.
imara açılmış bozuk zeminlerdeki binalar lego gibi yatacaklar.
kendi yapı denetim firmasına işveren müteahhitlerin sözde yönetmeliklerle yapılan depreme uygun binaları istanbul'da da şovunu gösterecek. Lüks mezarlara dönüşecekler.
ölü sayılarını binler onbinler değil yüzbinlerle konusacasgız.
hırsızlık, kaçırma, taciz, tecavüz gibi insanlık dışı olaylar çok çok fazla olacak.
istanbulda yaşayan herkes hayatı boyunca atlamayacagı tramva yaşayacak, hayatta kalabilenler yani.
dünyada örneği olmayan bir şehir istanbul, nüfus olarak demiyorum, berbat şehir bölge planlama / nüfus olarak. Ve dünyada eşi benzeri olmayan bir kaos görülecek eğer beklendiği kadar büyük deprem olursa, zira 2 tane yönetmelik yapmakla depremin acı gerçeklerinden kurtulamıyorsun, provasını yaptık istanbul depreminin sonuçları görüyoruz.
umarım, mucize olur da olmaz o deprem bi 100 sene daha
ve konumuza dönelim, şuan atlatmamız gereken bir felaket var zaten, istanbul üzerine konusmanın sırası eğil