selamlar
öncelikle
r10 yönetimine ve emekçilerine, sonra da forumda
insanlık bilincinde olup kollarını sıvayan herkese, her memleket meselesinde oldugu gibi bu felakette de gösterdiği sağduyu için
sonsuz teşekkürler.Buranın bir forumdan öte, bir aile olduğunu yine gösterdiler.
r10 twittera döndü diye şikayet edenler de oldu, malum onlar burayı sadece bir ticarethane olarak görüyorlar. Ancak eminim r10 üzerine düşeni yaptı ve bu forum felaketteki yardım trafiğinde inanılmaz büyük bir rol oynadı.
Çünkü burası r10!
ancak bir konuda ricam olacak, eminim forumun %99....99 ı benimle aynı fikirdedir, kalan %0.0....1 i de zaten bana kalırsa deprem yerinde suyu ekmeği 20 liraya satan fırsatçılardan, afad kıyafeti giyip hırsızlık yapanlardan farksızdır.
deprem mağduriyetinin adı kullanılarak sayfasına sitesine prim kasmaya çalışanlar var. sayısız örnek gördüm raporluyorum elimden geldiğince. ancak bunların silinmesi bence yeterli değil. zira dediğim gibi bu zihniyet deprem yerinde yaşasa eminim 15 liraya su satıp depremi ciroya çevirme kafasında olurdu, r10 a yakışmıyor bu kafalar
forum yönetiminden ricam bu tür konularda silmekten daha sert uygulamalarda bulunması.
- daha depremin ilk saatlerinde, depremdeki internet yavaşlıgının sitesindeki hizmet hızını etkilemediğinin reklamını yapan smm panelci mi dersin, (insanlar yakınlarına ulaşmaya çalışırken burada yardım ararken 50 lira 100 lira satış yapma peşinde olan kafa)
- depremzedeyim internet sorunum var ama skor tahmin siteme reklam çıkacam siteme giremiyorum deyip r10 a girmeyi başaran ve sitesine içerik talep eden mi dersin
- twitterda erişim yasagı var bu zor günlerde sesimizi çıkralım diye kendi sosyal medyasının reklamını yapan mı dersin
dersin de dersin. Eminim denk gelmediğim daha çok kişi vardır.
gerçekten igreniyorum, insnlar can derdinde, imkanı olanlar hayat kurtarmaya gidiyor gönüllü olarak, olmayanlar online ortamda elinden gelen desteği gösteriyor.
birileri de online ortamda bu felaketi fırsataa çevirip 20-30 lira kazanma, 2-3 tık beğeni alma derdinde. yazıklar olsun, tekrar diyorum, bu kafalar eminim şuan afet bölgelerinde yaşıyor olsa 20 liraya ekmek su satma derdinde olurdu
kimse çalışmasın herkesin tek derdi deprem olsun, işi gücü bıraksın demiyorum. hayat devam ediyor, türkiye 4-5 ilden ibaret de değil. elbette herkes çalışmak zorunda. benim pek çok yakınım kahramanmaraş, pazarcık ve gölbaşındalar. 2 ablam hasarlı evden kurtuldu çok şükür ve maraşı terk ettiler. depremin ilk günü yaşadıgımız korku ve şoku hala atlatabilmiş değilim, 3 gündür toplam 10 saat uyuyamadım. ancak ben de çalışıyorum mecbur ilerletmem gereken işlerim var.
Ancak deprem adı kullanılarak prim kasmak reklam yapmak bence büyük bir terbiyesizlik ve insanlık dışıdır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.
Hadi onu geçtim benimkisi de bir vicdani mesele diyelim. Ancak forumda ticari anlamda da
haksız rekabet yaratılıyor. Çünkü birileri depremin adını kullanarak pazarlama yapınca, bu depremi işine malzeme etmeyen dürüst insanlara karşı haksız rekabet oluyor. Gerçekten bağış gayesi olanlar için sözüm meclisten dışarıdır
herkese tekrar geçmiş olsun
edit: forum ahalisinden de ricam lütfen gördüğünüz böyle konuları raporlayınız. duyarsız kalmayın. insanların acısını çıkra fırsatına çevirmeye çalışan bu adamlara sessiz kalmayalım lütfen