Hocam bana göre de doğru bir hareket zaten, 100 milyar tl paradan bahsetti CB bu parayla oraya sıfır direkt olarak ihtiyaç ne varsa gerekli ekipler alıp paketletilip gönderilebilir.
İçişleri bakanı 2. elleri kabul etmiyoruz, virüsü var şeyi var nasıl verelim diye açıklama yapıyor tamam burda da doğru diyelim.
Ama ona rağmen hala ikinci el kızılay dahil bir çok yer tır göndermeye çalışıyor, devam ediyor ama o tırlar boşa gidiyor orta yere bırakıp gidiyorlar çünkü bu ikinci el tırlarıyla alakalı hiçbir şey düzenleme vb yok afad tarafında vb o yüzden o adamlara da bir emir bir şey olmadığı için bırakıp gitmek zorunda kalıyolar.
ikinci el derken onu kast ettim, ikinci el istenmediği için gelen tırlar boşa gidiyor kontrolsüz oluyor bu şekilde Haluk leventte bundan bahsetmiş
Hocam burada da tam olarak dediğiniz gibi değil. İkinci el mallar değil genel olarak tüm mallarda geçerli bu durum. Araç organizasyonu yapıyorum 3 gündür sürekli ihtiyaç olan ve onayı çıkan yerler için araç tedariği yapıyorum yüklenip çıkarıyoruz araçları şu an ikinci el ya da sıfır tüm hepsinde aynı sıkıntı var. Orası bir afet bölgesi her yer enkaz gönderilen yardımları adam akıllı saklayabilecekleri bir yer yok. Haliyle araçlar üzerinde kalması gerekiyor. Bu da şehirdeki trafiği ve çalışmaları yavaşlatıyor. Firmalar araç veriyor ama bu aracın dönmesi ve yüke girmesi ya da en iyi ihtimalle başka bir yerden yardım malzemesi yüklemesi gerekiyor ki çark dönsün. Bakıyor arabada mal var daha boşaltmamışlar aracı rastgele bir yere malzemelerini indirip geri dönüşe geçiyor bu sefer de ortalık karışıyor. Haluk Levent şu an sadece ikinci el değil bizden gönderebilirsiniz diye bilgi gelmeden hiç göndermeyin diyor çünkü zaten henüz trafik nedeniyle ulaşamamış yollarda yüzlerce tır var.