kızılması gereken yerlere kızmak sorgulamak yasak; birbirini yiyor vatandaş ve şu anki durumu daha da ağırlaştırıyor bu birbirini suçlama durumu. Normal bir ülkede insanlar afet olduğunda yaralarını sarmaya çalışır ve sorumlu olanları en ufak bir sıkıntılı durum için eleştirir. eleştirilenler de kendisini savunmaya çalışır.
Adam çayı pahalı satıyor, ee bize ne bundan. mecbur değil ki ucuz satmaya. ben olsam bedava verirdim, insanlara elimden geldiğince yardım ederim. (prensip olarak bana gelenlere değil benim yardıma ihtiyacı olduğunu anladığıma)
Ama çay satan adam hukuki bir engel yoksa kendisi bilir. Battaniye satan adam bile şerefsizdir doğru ama yasal bir iş yapıyorsa bir şey diyemeyiz. kıt durumda bir şeyin fiyatı artar. ilk saat içinde olağanüstü hal ilan edilip ihtiyaç olan mallar müsadere edilerek hak sahiplerine belediye siyasi üstünlük vs güdülmeden dağıtılabilirdi. o kapalı yol atla kazmalarla yola çıkılsa stabilise hale gelirdi 36 saat içinde. çözüm üretecek kadrolar iş başında olduğunda vatan bile kurtulur lütfen cumhuriyetin kuruluşundaki imkansızlıklara bakılsın. çay satana kızılmaz. ortada ülke yokken kanun çıkartılmış ve insanların mallarına el konularak savunmaya harcanmış. yeter ki basiret, feraset, dirayet sahibi bir yönetim olsun.