Bende konu açacaktım ama açmadan önce arama yapınca bu konunun zaten mevcut olduğunu gördüm buraya yazayım dedim.
Aynı soruyu bizde soruyoruz. 1999 depreminde borsa 1 hafta işleme kapanmış, sonrasında açıldığında %10 civarı bir kayıp olsa da 6-7 iş gününde 16 Ağustos'ta ki seviyesine gelmiş.
Bizim kendi hisselerimiz ile, kayıplarımız ile ilgili değil serzenişimiz. Muhakkak para kolay kazanılmıyor, bu gündemde borsanın ne şekilde seyredeceği açıkça belli iken göz göre göre zarar uğratılmamıza tabi ki haklı isyanımız var.
Ancak deprem bölgesinde 10 tane il ve ilçede borsada hisseleri olan milyonlarca kişi var.
Şu an internet erişimleri doğru düzgün yok, ne olup bittiklerinden haberdar değiller ama imkan bulup girdiklerinde ve paralarının eridiğini gördüklerinde ikinci bir şok yaşayacaklar.
İnsanların belkide şu an tek umutları orada bulunan paraları, belkide akıllarından 'şu süreç biraz toparlasında borsada ki parayı çeker üç beş bir şeyler yaparım' düşüncesi geçiyor.
Cuma gününe kadar böyle giderse toplam kayıp %20'leri bulacak. 200-300 bin TL parası olanın 50-60 bin TL kaybı olacak.
Yazık değil mi?

Şöyle bir duruma vesile olan, engel olmayan kişiler için gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Nasıl bunun önüne geçilmez, buna anlam veremiyorum.