Herkese merhaba arkadaşlar,
Bir çoğumuz olayın ciddiyetinin farkındayız yardım etmeye çalışıyoruz. Birçok kişi umursamıyor bazıları çıkar peşinde. Bunları bir kenara bırakıp bir şeyler yapmaya koyulalım. Maalesef ki koordinasyon konusunda sınıfta kaldık tüm sosyal medyalar karışık şekilde enkaz altında kalan insanların adını soyadını adresini fotoğrafını atıyor. Çok fazla insan var ve dolayısıyla bilgi karışıklığı had safhada. Birçok sistem geliştirilmeye çalışıldı gerçekten tutan bir sistem oluşturup tüm bilgileri kolayca ulaşışabilir şekilde istiflemek R10 un boynunun borcu. Bir beyin fırtınası başlatmak istiyorum.
Sahibinden.com tarzı bir site oluşturup 3-4 ana başlık oluştursak daha kullanışlı hale gelir diye düşünüyorum.
1-) Enkaz altında kalanların bilgileri (İsim soyisim açık adres, telefon, fotoğraf ve sahibindendeki gibi bir konum)
2-) Birçok şehirde yardımlar toplanıyor insanların erzak giyecek vb yardımlarını götürebilecekleri noktaların bilgilerinin ilan olarak girildiği bir başlık. (Her bir tıra GPS eklenerek yardımların izlenebilirliği sağlanabilir)
3-) Yardım ulaşan bölgelerde yardımların konumunu gösteren bir ilan başlığı. Deprem bölgelerinde internet erişimi olan insanlar ihtiyaçları olan şeylere daha hızlı ulaşabilir.
4-) Yetkili kişilerin açıklamaları, yönlendirmeleri
5-) Hastanede olan kişilerin bilgilerinin yazılı olduğu başlık.
Arkadaşlar konunun ehli güvendiğiniz insanları etiketleyin akıl akıldan üstündür çok fazla paylaşım var önemli ve acil olanlar arada kaynıyor. Şuan en büyük eksiğimiz KOORDİNASYON. Belki bu şekilde uygulama oluşturuldu bilmiyorum oluşturulduysa reklam konusunda tecrübeli arkadaşları etiketleyelim konuyu yayalım. Oluşturulmasıysa R10 a yakışır bir websitesi uygulama yapıp sosyal medyada hızlıca duyurarak kullanımını sağlayalım. Tecrübeli 15-20 kişi bir araya gelip toplantı ve iş bölümüyle hayata geçirilmesini tüm herkesten rica ederim. R10 moderatörünün toplantıyı modere etmesini rica ederiz. @moderator