1hz-20hz arası sesler insnaların çoğu tarafından duyulmaz. bu tür alçak frekans titreşimler havada çok zor gider. Ancak katı maddelerden binaladan ve kayalardan çok iyi bir şekilde gider. Kısa mesafelerde bölgesel etkisi daha büyüktür. uzun mesafe alması çok zor. Tıpkı woofer etkisi gibi. Böyle daha kolay anlayabiliriz.
benim bilgim bu kadar. Olabildiğince basit anlatmaya çalıştım.
Bunu tespit etmenin en kolay yolu mikrofonla ses kaydı yapmak. tabii mikrofon 1hz-20hz arası sesleri alabiliyor oolmalı. Kayıt cihazı da bunları kaydedebiilmeli. Ancak sesin - titreşimin kaynağı ve yönünü tespit etmek çok zor.
50 dakikalık uzun bir video. Kağıthane depremi 3.2 şiddetinde kimsenin dikkatini çekmedi. Erkan trüktenin bu konuda yorumu çok ilginç. Video çekildikten birkaç saat sonra da büyük deprem oluyor.
https://www.youtube.com/watch?v=tb56...anTr%C3%BCkten
Ölçüm işi bizi aşar gibi görünüyor. Bahsettiğiniz videoda sadece "ABD Savaş Gemisi" kısmını konuyla bağdaştırabildim. Ben halen bu konuda tedirginim. Bu olaylar tesadüf olamaz. Ardı sıra önce başkonsoloslukların kapatılması, ABD savaş gemisi ve depremler, İstanbul hedefte değildir inşallah... Yanıtlarınız için teşekkür ederim.