byigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlamakta zorluk yaşıyorsun galiba, burada elindeki sıcak çayıyla ahkam kesenler hakkında konuşuyorum. ateş düştüğü yeri yakıyor bazıları da bunu siyasi propagandaya alet edip çirkinleşiyor. Şimdi devleti, orduyu suçlamanın bir faydası varsa bende yapayım. bunların kimseye faydası yok. Ayrıca ülkedeki asıl sorun herkesin namuslu rolü oynaması, herkes şu an müteahhit diyor haklılar fakat o müteahhit de bu toplumun içinde yetişiyor. Biz toplum olarak çok üç kağıdı seviyoruz demek ki. Müteahhit malzemeden çalıyor, bakkal vergiden, memur mesaiden vs. Kimin neye imkanı varsa..
Sen kimsin ki elinde sıcak çayıyla ahkam kesenler hakkında konuşacaksın?
Sen şu an deprem bölgesinde 3 kişiye su mu ulaştırdın da evinde ahkam kesenler hakkında ahkam kesiyorsun?
Kimi savunuyorsun? Adamlar yardım ulaşmadı diyorlar. Yardım ulaştıramayanları mı savunuyorsun?
Kimi suçluyorsun? Yardıma ulaşamayan adamlar mı suçlu? Yardım 5 gün sonra gelirse susup bekleyecekler mi?
Devleti suçlamayacağız kimi suçlayacağız? Yardım gecikirse hesabını devletten sormayacağız kimden soracağız?
Evinde sıcak çayıyla ahkam kesenler mi o evlere imar affı verdi? Evinde sıcak çay içenler mi avrupanın en çok sayıda müteahhit lisansını dağıttı? Evinde çayıyla ahkam kesenlerin işi mi bir felakete karşı mücadele planı hazırlamak?
Vatandaş hesap soruyor devletinden.
Bugün henüz büyük bir hesap sorulmuyor bugün yardım alınamayan bölgeler bize yardım ulaşmadı diye isyan ediyor.
Bunu bile susturmaya çalşan vicdansızlarsınız.
Şu enkaz kalksın asıl o zaman yazacağım siyasi mesajları.
Bugün sadece yardım gitmeyen bölgelere neden yardım gitmediğini soruyorum.
Zamanı gelince en tepeye kadar lafımı esirgemeyeceğim sonu hapishane bile olsa.
Ben 99 depreminde 2 hafta aç susuz pislik toz içinde yardım çalışmalarına katıldım.
Aradan 24 sene geçti. Yine aynısını yaşıyoruz
ve kusura bakma ama senin gibi düişünenler yüzünden devletten hesap sorulmaz ölümün siyaseti olmaz diyenler yüzünden yaşıyoruz.