byigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bazılarına siyaset yapmak için gün doğdu ne yazık ki böyle bir günde bile siyasi propaganda yapılıyor.

1) yıkılan bina sayıyı 6 bin falan deniyor. şimdi hesaplayın. her yıkılan bina için 10 kişi görevlendirilse bu en az 600 bin insan, 6 bin vinç 6 bin iş makinesi vs. demek. devlet aynı anda nasıl her yere yetişsin. siyaset yapanlar varsa mantıklı bir cevabınız yazın tamam siz haklısınız diyeyim.
2) ordu neden harekete geçmedi veya geç geçti konusu. Arkadaşlar bakın TSK'nın 1. asli görevi depreme hazırlıklı olmak değil savaşa hazırlıklı olmaktır. Yani depreme ani tepki veremez. Deprem olduğunda gerekli personelin, malzemenin sağlanması, sevki, koordinasyonu vs belli bir zaman gerektiriyor. bunlar basit konular değil, ha deyince olmuyor. bir şey yazarken biraz mantığınızı çalıştırarak yazın ya da ben bu ölümleri siyasi amaç için kullanıyorum deyin samimi olun.
Sen siyaset nedir biliyor musun hocam?
Bu deprem sonrası yaşananlar, ölen insanlar, ulaşmayan yardımlar SİYASETİN asıl konusudur ve amacıdır.
İmar afları, müteahhit rantları, deprem için toplanan paraların başka işlere harcanması, deprem sonrası tüm yardımları tek elde toplayıp bu yardımları her yere aynı oranda ulaştırılamaması vs...
Bu iş siyasetin asıl mevzusudur, bu işin siyaseti sonuna kadar yapılacak.
Sadece bunun siyaseti bugün yapılmaz, bugün yaralar sarılır, cenazeler kaldırılır, bugün irade gösterilir.
Ama deprem kaderdir diyenleri, ölüm üzerinden siyaset yapılmaz diyenleri o enkazın altına gömmek gerekir.
Çöken bir binanın altında anan baban çocuğun kardeşin yoksa, çöken bir binanın önünde aç susuz soğukta yardım beklemiyorsan ölüm üzerinden siyaset yapılmaz demek kolaydır.
Bugün bu enkazı kaldıracağız.
Ama enkazı kaldırdıktan sonra bu depreme hazırlanmayanları müteahitinden mühendisine siyasetçisine kadar enkazın altına sokmak lazım.
Yoksa bir daha ki sefere nerede bu devlet diyen ben olacağım, sen olacaksın, haberin yok.