bazılarına siyaset yapmak için gün doğdu ne yazık ki böyle bir günde bile siyasi propaganda yapılıyor.
1) yıkılan bina sayıyı 5 bin falan deniyor. şimdi hesaplayın. her yıkılan bina için 10 kişi görevlendirilse bu en az 5 milyon insan, 5 bin vinç 5 bin iş makinesi. devlet aynı anda nasıl her yere yetişsin. siyaset yapanlar varsa mantıklı bir cevabınız yazın tamam siz haklısınız diyeyim.
2) ordu neden harekete geçmedi veya geç geçti konusu. Arkadaşlar bakın TSK'nın 1. asli görevi depreme hazırlıklı olmak değil savaşa hazırlıklı olmaktır. Yani depreme ani tepki veremez. Deprem olduğunda gerekli personelin, malzemenin sağlanması, sevki, koordinasyonu vs belli bir zaman gerektiriyor.
Dün geceden beri yaşadığım korkuyu şaşkınlığı o çaresizliği ben biliyorum bizzat yaşayarak amacım kesinlikle siyaset yapmak değil böyle bir durumda siyaset yapacak kadsr düşmedim. Sadece bizzat gözümüzün önünde olaylar yaşandığı İçin ve insan hayatının böylesine ucuz olduğunu gördüğüm İçin zoruma gidiyor elden bişey gelmemesi çok acı