worldofsukru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim. 20-25 Hz aralığını da duyuyorum. Konuda belirttiğim ses bunun gibi bir şey, az bir seviyede başlayıp yavaş yavaş yükseğe gidiyor. 10-15 sn. kadar sürüyor. Bu testten yola çıkarak yaşadığım durumla ilgili şunu söyleyebilirim; neredeyse 50 Hz gibi noktalara kadar ses duyuyorum. Sonra en yüksek seviyede ses birden kesiliyor.
Hocam bu sayfada varsayılan ses biçimi sinüs. Sol altta kare dalga ve testere dişi olarak değiştirebiliyorsunuz. Burada çıkan ses elektronik olarak üretiliyor. Doğada bu şekilde üretilmemsi imkansıza yakın. En azından benim bildiğim kadarıyla böyle.
Örneğin gök gürültüsü kapı gıcırdısı deprem uğuldaması gibi sesler doğaldır. Ancak bu sayfada duyulan ve sizin tarif ettiğiniz ses doğal değil.

Ses duyma eşiğiniz normalin altındaymış hocam. Ben bir evde akvaryumda balıkların anormal bir şekilde ağızlarıyla ses yaptığını duydum. 1dk sonra ev sarsıldı, çok küçükbir deprem olmuş.
Bazı hayvanların depremi önceden hissetmesi, bu düşük frekanslı titreşimleri duymuş olmalarından dolayı.