18 ay askerlik yaptım. 2000 yılında terhis olmuştum. Yapılan eğitim %90 çöp. Boşu boşuna devlete masraf. Tamam 18 değil 28 ay askerlik yapalım, mesele askerlik yapmak değil. Eğitimin içeriği ve niteliği.
Süngüleşme ve tören yürüyüşü gibi saçma sapan şeylerle hem vaktimizi harcadılar hem de psikolojimizi tahrip ettiler. Diyelim ki bir savaş veya terö mücadelesinde gerekli olsa, benim gibi binlerce asker teneke kadar faydası olmayacaktı. 18 ay bizzat içinde bulunduğum için askerlikten soğutmak değil, devlet ve milet hayrı için NİTELİĞİNİ YÜKSELTMEK amacıyla eleştiriyorum.
O zamanlar o kadar berbattı askeri eğitim, geçen zamanla değişti mi bilmem.

Ne yapılmalıydı? 18 ay içinde askerlik konuları yanında ilk yardım ve arama mkurtarma eğitimi verilebilirdi. Bu sayede binlerce nitelikli insan ihtiyaç anında daha faydalı olabilirdi.

1 tane eğitimli nitelikli personel, 100 tane niteliksiz insandan daha faydalı olur!

Askerlik sadece savaş ve terörle mücadele değil, afet ve toplumsal olaylarda da faydalanılan bir güçtür.

İşte maalesef zamanında iyi düşünülmeyen planlanmayan en temel meseleler, bir musibet olduğunda başımıza bela olarak iniyor.

Bugün sadece bir tane nitelikli insan, 24 saat içinde en az 10 tane kişinin kurtarılmasını sağlayabilir. Elimizde insan bolluğu var, makine alet bolluğu var, bina sayısı fazla. Ancak felaket anında afallayıp kalıyoruz.

2000 öncesi için çeşitli mazeretler olabilir. Ancak 2000 sonrası için hiçbir bina ve hiçbir bireyle ilgili mazeretimiz olamaz. yanlış yapılan eksik yapılan her iş, vasıfsız niteliksiz bırakılan her birey bir yük, bir musibet olarak bugün önümüzde.