Bu çok büyük bir felaket. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş. 2 ayrı fay kırıldı 7.7 ve 7.6 görülmemiş şiddette depremler, ilk çok uzun zemine daha yakın daha şiddetli. Ve uzunca fay hattı 11 şehri direk etkiledi. Onlarca ilçe, binlerce mahalle, binlerce yıkılan bina düşünün.
11 şehir dile kolay. Burada binlerce bina var maalesef tüm ekipler saha da olmasına rağmen yetemiyor, o yüzden de uluslararası yardım talep edildi. Diyebilirsiniz ki ordu sahaya insin o noktada bir şey diyemem ama şunu diyebilirim arama kurtarma eğitimi almamış kişiler ne kadar faydalı olacak enkazda. Az önce CNN Türk'te AFAD saatlerce uğraştı 14 yaşında ki Can'ı kurtarmak için, toplantı yaptılar, saatlerce farklı yollar denediler ve sonunda kurtardılar, bu konuda bilinçsiz asker ne kadar faydalı olabilir onu bilmiyorum.
Bu şiddette bir deprem bu bölgede 1000 yıl önce gerçekleşmiş. Cumhuriyet tarihinde bu kadar etkili deprem olmadı, 130 atom bombasına bedel olduğu uzmanlarca açıklandı. İkinci ayrı bir fayın kırılması ise ekstra bir şanssızlık. Ve üçüncü ayrı bir fay var o da bu şekilde şu an kırıladabilir, kırılmayadabilir. Kolay değil arkadaşlar, körü körüne eleştirmemek lazım diye düşünüyorum.