valla bence senin konusman daha gereksiz. bu depremlerin olacağını bilmek için medyum olmaya gerek yok
99 dan bu yana
gerek güvenli yapılar inşaatı
gerek halkın afet bilincinin arttırılması
gerek eylem planı
gibi elzem konularda ne kadar yol katettiğimiz ortada. uzmanlıgın ne senin? ben 9 yıl inşaat sektöründe çalıştım, kentsel dönüşümün nasıl rantsan dönüşüme çevrildiğini çok yakınen gördüm. depreme değil birilerini cebine hazırlandı yapılar. kusura bakma buna da isyan etmek gayet normal. bu ülkede isteseydi 20 yılda çöp yapıları yok edecek güç var kardeşim.
sen arjantinden kazakistana, rusyadan katar'a inşaat yapıyorsun, ülkendeki depreme makina mi yetiştiremeyeceksin. iş makina stogun hakkında pek bilgin yok belli ki.
ayrıca binlerce gönüllüğ olmak isteyen varken, afadın binlerce gönüllüye ihtiyacı varken, arzla talep birleşemiyorsa ve şuan hala tek bir insanın gitmediği enkazlar var ise, organizasyonun yapılamaması da eylem plansızlıgının ürünüdür.
arkadaşın yazdıgı gibi, ordunun % kaçı şuan destek durumunda?
vs.vs.vs.
insanların eleştirildiği 12 saatlik performans değil, herkes elinden geleni yapıyor zaten buna kimin şüphesi var? kim burada birileri dişini tırnagına katmadı diyor ? kim yardıma koşan insanlara sitem ediyor?
burada şikayet edilen şey aradan geçen 20 küsür senede ilgili kurumların üzerine düşeni planlayıp yapmamasıdır, o nedenle de malesef normalde olması gerekenden fazla kaos ve kayıp var.
konu bu güzel kardeşim
bu depremin olacağı belliyse, gerekecek tüm ekipman malzeme zart zurt planlı olmalıdır, deprem çantası gibi devletin her kurumu anında ezberden tak aksiyon almaldıır. eylem planları bunun içindir.
sen istiyorsun ki kimse ihmale, kurumların eksiklerine laf etmesin. sen öyle devam et.
ancak bu tabloda ihmali olanlar varsa, vatandaş olarak bunu sorgulama hakkımız da var