ErenKumek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuraya yardım gitmiyor buraya yardım gitmiyor gibi gereksiz ve bir o kadar can sıkıcı konularınızdan ve serzenişlerinizden bıktık!
Arkadaşım 6000 bina yıkılmış. 6000 diyorum bak 60 değil.
6000 bina demek, en az 6000 vinç olması gerektiği anlamına gelmesi demek.
Her bina başına 10 kişi gitse, 60.000 arama kurtarma ekibi demek.
6000 eğitimli köpek gerekmesi demek.
6000 adet ambulans demek(yaralılara müdahale için).
10 adet şehirde 15-20 milyonluk bir nüfus oranı olduğunu düşünürsek, şuanda en az 10 milyonu, bu soğukta dışarıda!
Adam başı 1 battaniyeden 10.000.000 battaniye lazım demek.
10.000.000 pet şişe su lazım demek.
10.000.000 sandviç lazım demek.
1.000.000 UFO/Isıtıcı lazım demek.
Kırılan ve kullanılmaz hale gelen karayolları dahi var, ulaşım çok zor.
YAHU ADAMLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI. ARAÇLARININ BENZİNLERİ İLE ISINMAYA ÇALIŞTILAR.
Ancak sizin kadar garip konuşmalar yapmamış olabilir ya...
Yahu siz ne kadar alışmışsınız birilerini suçlamaya, hayatınızda kötü giden şeyler için başkalarına suç atmaya!
ŞUNU ARTIK ANLAYIN;
Şuanda ülkemizin başına gelen, 12 saatte üst üste 7 küsür deprem yaşamak, yaklaşık 100 adet 5 üzeri artçı yaşamak çok görülür cinsten bir olay değil!
Yahu bizim tek başına kayıtlara geçen 5.8 ilk depremimiz ve bunu 2 gün konuşmuşluğumuz var.
Olayın ciddiyetinin farkına varın. Belki de son 1500 yılın en ciddi olayı ile karşı karşıyayız.
Öncelerden olsa da (ki ben bilmiyorum) nüfus bu kadar fazla olmadığı için can ve mal kaybı bu denli yıkıcı değildi.
Ciddi anlamda psikolojimizi korumamız lazım. Lütfen artık deprem gibi yıkıcı değil, insan gibi yapıcı olun!
HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ! HEPİMİZİN TANIDIĞI BİR YERLERDE! HEPİMİZİN CANI YANDI!
Senin belki bizden daha çok yanmış olabilir bunu anlayabilirim güzel kardeşim; ancak zaten can sıkıcı ortama bir de sen tuz biber olma...

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Ordu nerde hocam orduuuu?????