Kimse böyle bir felakette siyaset yapmaz veya yapmak istemez ama yönetim zafiyeti hatta beceriksizliği olduğunu söylemek gayet normal. Birileri çıkıp ulaşamadığımız yer kalmadı diyorsa hani buralarda kimse yok diyenler haklıdır. İsviçre gibi dağlık bir ülkede tüm vatandaşlara yetecek hatta birkaç milyon kişilik yer boş kalacak kadar sığınak mevcut, birkaç yıl erzak ihtiyacı duymayacak kadar gıda bu sığınaklarda depolanmış şekilde, bizde ise her vatandaş için sığınağı geçtim, depremzede başına bir şişe su bile sağlayamayacak durumdaysak bunda yönetim zafiyeti yok diyemez kimse. 13 yerden maaş aldığı iddia edilen, vergiden kaçmak değil kaçınmak diye adı çıkan şahıslar var bu yardım kurumlarında, hadi stoklamadınız aklınıza büyük bir felaket olacağı gelmedi erzak temin edemediniz hatta felaket olduktan sonra bağış yapın para lazım dediniz, bundan önce toplanan paraları ne yaptınız güzel kardeşim? Hatay'a yetişemiyor musunuz? O zaman uluslararası yardım isteyeceksiniz ve yer göstereceksiniz, kışlaları boşaltıp askeri bölgeye sevk edeceksiniz, ben yaparım gerek yok derseniz ölen binlerce kişinin ölüm sebebini sorgular insanlar. Patır patır beton dikerken iyiydi, bari betonu düzgün yapsaydınız diyenleri yadırgamayacaklar bu kadar kalitesiz yapılar varsa. Kamu binaları bile yıkılıyorsa, oraya buraya Havalimanı yaptık diye reklam yapılıyorsa yuh artık fay hattının üzerine havalimanı mı yapılır eleştirilerini duymaya mecburlar.

Denizi doldurup havalimanı yaptılar, stadyum yaptılar yer yokmuş gibi. 1 yıllık bina nasıl yıkılır hele bir söyleyin? Üstelik A kalite premium hizmet diye reklam yapmış residence lar karton gibi yıkılmış, bunlara kim izin veriyor kim denetliyor, yaralar sarıldıktan sonra bu sorular sorulmayacak mı? Suçlu veya suçlular her kimlerse bu sorulardan çok daha fazlasıyla muhatap olacaklar kimse merak etmesin. Kimse siyaset peşinde değil kafanızı yormayın, binlerce insanımız yitip gitti canımız yanıyor, biz bu ihmallere sebep olanları eleştirmeyip ne yapacağız? Plansız programsız koordinesiz gelişi güzel sistemsiz şeyleri eleştirmeyip ne yapalım? Acil durum planı nerede hani? Yangın çıkar söndürme uçağı yok, deprem olur battaniye yok, ekip yetersiz, erzak yok vs. vs. ama çabuk unutulur öyle değil mi? Yeri gelince sosyal devlet denir durur, sosyal devlet vatandaşının canını, malını, barınma ve güvenliğini sağlar güzel kardeşim biz nereye sosyal devletiz, sosyal devlet mi görmedik hiç. Sen kabullen, o kabullensin, şu razı olsun, bu tamam desin, öteki her şey güzel desin ee biz sorunları dile getirmezsek nasıl çözülecek? Hataları söylemezsek kim düzeltmeye çalışacak? Olumluları söyleyelim olumsuzları görmezden mi gelelim? Bu sefer ateş düştüğü yeri yakmadı, tüm ülkenin yüreğini yaktı, azıcık insanların serzenişine saygı gösterin.