Öncelikle şunu anlamayız 10 ilde hissedilen ve 4 ilimizi neredeyse yerle bir eden bir deprem, daha önce ki depremlerde 1 ilimizde ağır kayıplar oluyordu orada bile zorlanıyorduk. Hangi ülke olursa olsun aynı anda bu kadar şehrin hasar görmesi durumunda çaresiz olur. Açıklamalar da alanın çok geniş olduğu müdahalenin çok zor olduğunu söylüyorlar. Yorumlara bakıyorum hala siyasi bir algı var ki, Fox Tv izliyordum Hatay belediye başkanı katıldı o kadar güzel şeyler söyledi ama sunucu ısrarla devletin her kurumuna ulaşabiliyor musunuz? yardım geliyor mu? diye bilinçli sorular sordu. Belediye başkasını o kadar sakin bir şekilde konuştu ve helal olsun dedim. İmkanı olan izlesin, sunucu hükûmet, parti gibi kelimeleri kullandıkça Başkan böyle bir durumda bir birimize yardımcı olmayacaksak bir birimizi anlamayacaksak ne anlamı var bunların dedi. Bizim ihtiyacımız olduğu kadar Malatya'nın da durumu kötü hem oraya hem bize mümkün oldukça destek lazım sadece Hatay diyemem dedi gerçekten böyle bir durumda yöneticilerden beklediğimiz konuşmalar. Tek Tek yapılması gerekenleri, ihtiyaçlarını sıraladı. Muhabir hala bu yapılar nasıl ruhsat aldı diye soruyor Allah akıl fikir versin demekten başka bir şey bulamıyorum. Yanına da bir uzman almış biz demiştik biz söylemiştik diye söyleniyordu çok acı gerçekten, şuan yardım nasıl gider, elimizden ne gelir, nasıl organize oluruz , devletin yetişemediği yerde ne yaparız diyeceklerine hala depremzedelerin arasında kimse gelmedi, kimse yok videoları çekmek için çalışmanın olmadığı yerler de röportaj yapıyorlar. İzledikçe miğdem bulandı.

Ayrıca olduğundan daha az gösterilme sebebinin her alana ulaşıldı cümlelerinin de halkın paniğe kapılmaması için yapıldığını düşünüyorum. Hangi kurum olursa olsun , hangi yönetici olursa olsun ekran karşısın da gücümüz yetmedi dememesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Her şey ortada çok vahim bir tablo var ve siyaseti katmadan devlete sövmeden el birliği ile bu acı olaydan en az yara ile çıkmalıyız. Allah yardımcımız olsun.