SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bunu bende yapabilirim. şöyle düşün; deprem bölgeleri belli. biraz bilgi ile er geç denebilir bir çok yerde. Mesela yazayım burayı İstanbul'da 7.5 üstü deprem olacak. dikkat edin. Binaları yenileyin. Er ya da geç olacaktır.

bu saatten sonra şansa artık yarında olabilir 10 yıl sonra da 50 yıl sonra da ama istanbul da %100 deprem olacak kaçışı yok.
SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bakın yanlış anladınız. Bu şekilde çok fazla paylaşım oluyor. İnsanlar çoğu yerde çoğu şekilde söylüyor. Ben deprem uzmanı değilim. depremle alakam da yok açıkcası ama bunu bu şekilde tahmin etmek zor değil diyorum. yani şuan bu bölgelerde olacak depremler belli. (3 vakte kadar olacak. artık 3 ay mı olur 3 yıl mı olur 30 yıl mı 300 yıl mı bilemem) büyük deprem küçük deprem v.s v.s ha adama bilgisiz ilgisiz demiyorum ancak;

"BİZ DÜNYA OLARAK DAHA DEPREMİ TESPİT EDECEK TEKNOLOJİYE SAHİP DEĞİLİZ" Demek istediğim bu.
Yıllarını harcamış profesörler sismoloji uzmanları uydular v.s hepsi hala çok çok eski. (Biz teknoloji çağının taş devrindeyiz) bunca teknoloji alet bilemezken bir kişi ben biliyorum diyemez. Kahin mi bu?
haklı olduğun noktalar var. Biz falcılık konusunda uzman bir millet olduğumuzdan bu tarz paylaşımlar çok tutuluyor herkes tahminler yapıyor tutunca ortaya çıkıyor. Burada üzüldüğüm nokta bizim deprem uzmanları 1 yıl 2 yıl önceden uyarıyor eminim erken analiz eden uzmanlarımız da vardır çalışmalarını duymadıklarımız ama yabancılar bu işi bizden daha iyi yapıyor. Deprem ülkesi olmamıza rağmen bu kadar yakından incelememiz gerekirken adam yakın zaman da uyarıyor elbet de yakın olması hoş olmadı ama bilime güvenmek lazım. İstanbul depremini herkes biliyor herkes gün veriyor ama bunu en yakın zaman da tespit edecek teknolojiye ve bilim insanlarına sahip olmamız lazım.