mehmetakcay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam siteler birkaç gün sonra uçuyor fakat sorun şurada. Bu siteler anlık olarak index alıyor ve ilk sayfaya giriyor. Ama biz en azından genel bilinen tüm teknikleri uygun en önemlisi kullanıcı deneyimini yüksek tutan bir sayfa hazırlıyoruz ama gösterime giremiyoruz. Burada sorun şuki google onları anlık ilk sayfa yapıyor bizi hiç göstermiyor. Google gibi büyük bir şirket için bu çok büyük bir sorun. Tabiki sistemler mükemmel değil açıkllar elbet oluyor. Fakat bu durum böyle bir şirket için kabul edilemez bir durum. Burada büyük bir ************** şebekesi var. Google benim gördüğüm aylardır bu duruma çözüm getiremiyor. Çok zor keywordler hariç genel olarak tüm keywordler de bu siteler peşpeşe çıkıyor. Ne kadar kişinin dolandırıldığını siz düşünün.
d*landırıcılık farklı bir konu, ona birşey diyemem sadece şunu derim insanlar da uyanık olsun hocam, d*landırılmasın. ben niye d*landırılmıyorum yani yıl olmuş 2023, hala gidip spam sitelere para kaybetmesin insanlar da bir zahmet. öyle enayiler oldugu sürece d*landırıcılar da cirit atmaya devam eder malesef.

ancak açıkcası sırf ulusal haber sitesi diye kanserden ülsere, askerlikten polisliğe, seramikten alçıpana, gitardan saza, burçlardan rüya tabirlerine her konuya atlayan haber sitelerini en üstte görmek daha sinir bozucu. ben onlar yerine bu adamları görmeyi tercih ederim: en azından ugrasmışlar bir teknik bulmuşlar ve haketmişler dogru diyorsunuz2 günde indeks alıp ik sayfada sıralama alıyorlar ama bu kolay değil, helal oslun. açıkcası benim rekabette oldgum kendi uzmanlık alanımla ilgili bir kelimede bilmem ne haber sitesinin makale kasmak için yazdırdıgı saçma sapan içeriğin üstte çıkması daha çok sinirimi bozuyordu.

bu adamlar spam yapıyor, d*landırıcılık yapıyor vsvs. ancak google da büyüyü ciddi bir şekilde bozmuş durumdalar. ama günün sonu aydınlık. bence pageranktan sonraki en büyük devrimi yaştacak bu durum google a. çünkü o zamanki gibi büyük bir manuplasyon ve sorun var.

pagerank zamanlarını hatırlayın =) bu kullanıcı deneyimi, özgün ve yararlı içerik zart zurt şuan bildiğimiz ne varsa seoay dair hepsi pageank spamından sonra çıkmadı mı ortaya ? bence bu spam siteler de google da benzer bir devrim yratacak