Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam işin uzmanı sizsiniz, bir footer link nasıl verimli olur siz daha iyi bilirsiniz. Ancak doğallık benim bakış açımdan çok daha değerli, r10 versin alırım ama niye benim sitem bunu alıyor sorusu mantıklı bir çerçeveye oturmuyorsa, arama motorları için bir o kadar değeri olmayabilir. Bu tabiki benim gözlemime dayalı fikrimdir, böyle olmadığını düşünüyorsanız istişare etmekten keyif duyarım.

hocam r10 gibi otoriter bir siteden aldıgınız nofollow backlinkte emin olun google "allah allah neden almış acaba demiyor " benzer durum edu sitelerde de var. bir yazılım şirketi için rakip analizi yapıyorduk, karşı sitenin ilginç bir otoritesi vardı kaynagını araştırırken gördük ki adam o ülkede ne kadar edu gov site varsa footer link almş devlet kurumlarına hizmet veriyor yani firma. başka bir backlink yok, iç seo vasat, içerik hak getire. ama o otoriter domainlerden aldıgı backlinkler ile google amcanın gönlünü okşamıştı.

yaklaşımınızı anlıyorum, öyle yaklaşmak istiyorum ben de. öyle olmasını da istiyorum ki gerçekten düzgün iş yapanlar kazansın. bizler de uzun vadeli düşündügüümüz için hep kazanan olalım, aklı fikri hinlikte olan insanlarla rekabet etmek zorunda kalmayalım vs. ama öyle değil. binlerce footer linklerle yükselmiş pek çok site gördüm, görüyorum.

peki bundan nasıl emin olabiliyorum? diyebilirsiniz ki belki başka bir başarı sırları vardır. bu tür tespitlerin sağlamasını yapmak için o backlinkler ile organik performans grafiklerinin süperpozesini yaparak birden fazla örnekte benzer durumları görünce oluşuyor fikir. yukrıda verdiğim örnek gibi, mesela evden eve nakliyta sektöründe de edu gov hacklinkler ile tepede olan site gördüm, bense iyi aile cocugu yöntemleri ile onun rakibine hizmet vermeye çalışıyordum