Ne zaman bizimkilerle oturmaya kalksam veya misafirliğe gitsem (şuan olduğum gibi) konu dönüp dolaşıp benim geleceğime geliyor iş konusuna.
Ben liseyi bitirip kendimi yazılımda geliştirmeye başladım. Şuan mobil uygulamalar alanında 2 yıldır öğreniyor ve gelişmeye çalışıyorum. Günlerim bilgisayarda geçiyor. Oyun oynayan birisi değilim. Yaşım 21 olacak.
Yaşıtlarım okuyor, ben askerliğimi yaptım yazılım alanını sevdiğim ve okul konusunda kendimi ileride göremediğim için devam etmedim yazılım öğrendim.
Tabii o günlerden beri neredeyse her 2 günde bir baskı halindeyim. Durumumuz iyi çok şükür. Kendi paramı kazanabiliyorum 2 yıldır ailemden para almıyor ve eve katkı sağlamaya çalışıyorum.
Sırf bizimkilerin baskısıyla özel güvenlik kursuna başvurdum hani elimin altında iş olsun diye. Ancak bunu dahi beğenmiyorlar. Bir bahane buluyorlar yok ileride bekçi ol devlet olsun maaşı iyi falan filan.
Bizimkiler yaşlı kişiler 64 yaşında bir babam var. Yakınlarımız da sanayide uğraşıyorlar. En başından beri amacı beni sanayiye sokmaktı ancak hala daha tartışıyoruz.
Bir gün gel oğlum senin sevdiğin alan bu ve seni bu yönde geliştirelim yolunu açalım dedikleri olmadı. Ki zaten beklemiyorum.
Bunları geçtim akrabalara ziyarete bile gitmeye çekiniyorum artık çünkü her gittigimde illaki konusu açılıyor. Hani yasım 25 - 30 da değil kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
İyice beni soğuttalar herşeyden ne yapacağımı bilemedim. Ben de dert etmeye başladım. Sanki aç kalmışım gibi sıkıntıya sokuyorlar her zaman.
Bu baskılardan gerçekten cok bunaldım. Ne tavsiye edersiniz. Bilmiyorum öylesine konu açmak istedim hazır misafirlikteyken zaman geçsin