selamlar

bateriyi nasıl öğrendiniz? ilk başta ritim portföyünü geliştirerek mi başladınız yoksa direkt basit ritimli şarkıları çalmaya çalışarak mi?

online video eğitim aldım udemyden şu dersleri bitirdim
  • 4 lük ritim
  • 4 lük ritimde 8 lik nota
  • 4 lük ritimde ataklar
  • 8 lik ritim
  • 8 lik ritimde 16lık notalar
  • 8 lik ritimde ataklar
ancak çok sıkıcı olmaya başadı ve ben de songsterr üyeliği aldım, oradan notalara bakarak direkt şarkı üzerinden çalmayı deniyorum. şuan üzerinde çalıştıgım 5-10 şarkı var yerli yabancı.

mesela duman senden daha güzeli baştan sona çalabiliyorum artık bakmadan , diğerlerinde henüz baştan sona çalamasam da bakarak %50-60 oranında çalabiliyorum.

1. metotda yani ritimde aşırı sıkıldım ama bir müfredat oldugu için ögreniyor hissi daha fazlaydı. yani kas hafızası denilen şeyi daha iyi geliştiriyor gibi.

2.metotda çok daha keyifli, ancak ögreniyor hissi daha düşüş gibi sanki (ben tam tersi olmasını bekliyordum) çünkü parça ne kadar basit de olsa ataklarda falan patlıyorum

bu nedenle kararsızım hangisi daha iyi. udemydeki eğitimden devam edip tüm ritimleri bitirmeyi çok istiyorum ama kumda yüzme ögrenmek gibi geliyor ve sıkıcı oluyor, bir şarkıya notalara bakarak çalmaya çalışırken çok daha keyifli ama o şekilde ne kadar ilerletebilirim bilmiyorum. çünkü işin teknik kısmında da ögrenmem gereken daha çok şey var eminim bunu da ancak bir eğitimle alabilirim

not : 33 yaşımdayım elektronik pad aldım yazıın, haftanın 3 günü falan yarım saat 1 saat kadar günlük vakit ayırabiliyorum, tıngır tıngır ilerliyoruz liseden beri hayalimdi =) biraz daha ilerletince elektronik davul seti alacağım