NFT alınca akıllı cihazı almıyorsunuz hocam almak istediğinizde öncelik hakkınız oluyor. Yani siz almayacaksanız bile sizden o nft'yi ÿuķsek fiyata almak isteyenler olacaktır. Bu sadece cihaz alma hakkı değil, bu nft'yi bulunduranların özel ayrıcalıkları olacak adresten ücretsiz servis, ücretsiz ya da indirimli sarj istasyonu kullanımı, yeni özelliklerin ücretsiz yükseltilmesi gibi. O yüzden gelecekte yüksek piyasası oluşacağını düşünüyorum.
Ayrıca tabii ki saydığınız şeyleri yapamayacak insanlar almayacak çünkü onlara hitap etmiyor. Öncelikle bu ekosistemin ne olduğu anlayanlar alacak. Bilmeyen insanın bırakın becermesini anlatsanız dahi anlamaz.
Sıradan insan dediğiniz zaten teknolojiden uzak kalmışsa bunun bir araba olmadığını da anlatamazsınız 🙂
Hemel Al seçeneğinin fiyatı çok yüksek değilse tercih edilebilir fakat yüksekse herkes fiyat arttırarak almaya çalışır bence. Burada değerli olan ilk NFT'ler var ilk 100 gibi. Kimi memleketinin plakasını özel görüyor kimi özel tarihleri vs. Uçuk kaçık fiyata ilk 100 adet gidecek gibi görünüyor. Sonraki 2023 adetten de özel tarihler çekişmeli olur. 1881, 1919, 1923, 1000, 2000 gibi...
Dostum NFT'yi alanın arabayı almadığını sadece arabayı almaya hak kazanan olduğunu biliyorum.
Örneğin 1002 Nolu NFT'yi alan kişi Fabrikadan çıkan 1002. arabanın sahibi olacak (Tabi arabanın parasını ödeyerek satın alacak).
Burada aklıma takılan tek bir konu var.
- Açık artırmaya katılmak için cüzdanında AVAX olması şart. Ancak diyelim 1002 Nolu NFT için 50 AVAX Teklif verdin. Sonra başkası çıktı 52 AVAX teklif verdi.
Bu durumda senin teklif vermek için kullandığın 50 AVAX ne olacak ? Senin cüzdana geri iade edilecekse bu sistem ne kadar sürecek ? Cüzdanıma geri iade edilene kadar açık artırma biterse ne olacak ? Yeni teklif vermek için ilk teklifte kullandığım 50 AVAX 'a ihtiyacım olacak çünkü.
-