Ben sizler gibi düşünmüyorum.
Açık arttırmaya katılmak biraz karmaşık bir süreç, Gördüğüm kadarıyla sırasıyla şu işlemleri yapmak lazım :
- Mobil Uygulamayı indir,
- NFC'li bir telefon ile kimliğini doğrula,
- Selfie resmi çekerek kimliğini doğrula,
- Oluşturulan AVOW Cüzdanına para aktar,
- Sonra teklifini ver.
Sıradan insanların bu kadar teknoloji odaklı olduğunu düşünmüyorum. Senin, Benim gibi insanlar bunları yapabilir ancak sıradan insan için NFC, NFT, COİN, AWOX gibi kavramlar karışık gelebilir.
Ancak muhtemelen Hemen Al ile NFT'lerin satın alınacağını düşünüyorum. Çünkü açık arttırmaya ek olarak Hemen al seçeneğide mevcut olacak.
Tabiki birde herkes sadece 1 nft için teklif verecek.
NFT aslında arabayı almak için kapora gibi birşey. NFT'yi alan kişi henüz fiyatı belli olmayan bir araç için kapora vermiş olacak. Ancak burada insanlar (Teknolojiye hakim olmayan insanlar) NFT almanın arabanın resmini almak gibi bir şey sanıyorlar
NFT alınca akıllı cihazı almıyorsunuz hocam almak istediğinizde öncelik hakkınız oluyor. Yani siz almayacaksanız bile sizden o nft'yi ÿuķsek fiyata almak isteyenler olacaktır. Bu sadece cihaz alma hakkı değil, bu nft'yi bulunduranların özel ayrıcalıkları olacak adresten ücretsiz servis, ücretsiz ya da indirimli sarj istasyonu kullanımı, yeni özelliklerin ücretsiz yükseltilmesi gibi. O yüzden gelecekte yüksek piyasası oluşacağını düşünüyorum.
Ayrıca tabii ki saydığınız şeyleri yapamayacak insanlar almayacak çünkü onlara hitap etmiyor. Öncelikle bu ekosistemin ne olduğu anlayanlar alacak. Bilmeyen insanın bırakın becermesini anlatsanız dahi anlamaz.
Sıradan insan dediğiniz zaten teknolojiden uzak kalmışsa bunun bir araba olmadığını da anlatamazsınız 🙂
Hemel Al seçeneğinin fiyatı çok yüksek değilse tercih edilebilir fakat yüksekse herkes fiyat arttırarak almaya çalışır bence. Burada değerli olan ilk NFT'ler var ilk 100 gibi. Kimi memleketinin plakasını özel görüyor kimi özel tarihleri vs. Uçuk kaçık fiyata ilk 100 adet gidecek gibi görünüyor. Sonraki 2023 adetten de özel tarihler çekişmeli olur. 1881, 1919, 1923, 1000, 2000 gibi...