Versace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam herkeste bu var yanlış demek mi bu işi yapıyoruz resmî konaklama hizmeti veren her işletme kayıt bildirmek zorundadır ülke farketmez daha önde kayıt olmadı bende yoktunun açıklaması ise ; o yerler kendi evlerini odalarını insanlara payalaşan yerler resmi olmayan şeklinde
burda sunu demek istedim sadece, yani cok seyahat etmeme ragmen farkli ülkelerde is yapan insanlarla konusuyorum vs, yani ülkeden ülkeye bile bir dunya kadar sey fark ediyor, hani ondan dolayi dedim, herkesde bu var demek veya heryerde bu sekilde demek veya en azindan bu sekilde varsaymak bazen hata yapmamiza neden oluyor, bu arada bu ev sahipleri resmi bildirme meselesi sadece resmi konaklama hizmeti verenlerde degil ev sahiplerine de mecbur kiliniyor, fransada mesela adamlar airbnb ev sahiplerinin ne tur daire kiraya verip veremeyecegine kadar karisabiliyorlar, bizzat bir arkadasimin basina gelen bir olayi anlatayim, villa tarzi buyuk bir evleri var, ve eve 2 ayri giris var, bodrum katini kiraya veriyorlarmis airbnb den, bodrum dedigimde disardan direk garaji varm ve evin buyuklugu kadar da m2 var, yani 1 ve 2 kat gibi dusunun evi ama 1 kat -1 gibi neyse devletten denetleme gelyor ve neymis pencere boyutu bilmem ne yasamak icin uygun degilmis diye orayi kiraya veremeyeceklerini soyluyorlar, ama evi insa ederken nerdeydiniz o zaman? veya ev sahibi yasayabiliyor ama kiraya mi veremiyor sacma sapan seyler, birde yakin zamanda güney kibrista da ev sahipleri günlük kiraya vermek icin artik vergi numarasi talep ediliyormus, özet gecmek gerekirse hani hergün ve hersey gelisiyor, tabiki siz belki ülke capinda heryer boyle demis olabilirsiniz, ben ise kafamda daha genis varsaydim bu arada yazilarim icin yargilamassaniz sevinirim hem hizli yaziyorum hem de yabanci klavyeden yaziyorum