Bir dönümlük bir bahçe için günlük ortalama 1 ton bahçe sulamasıyla ihtiyacım vardı. Şebek elektriği çekmek için yapılacak masraf en az 10.000 lira tutuyor. Üstelik bunu yapmak için de daha önceden yapılmış bir kulübe gibi bir şey gerekiyor. Tüm bu sıkıntılardan dolayı elektrik şebeke almaktansa güneş paneli almayı tercih ettim. Bir de bahçede benzinli jeneratör kullanıyorum ama verimi çok küçüktü ayrıca benzin fiyatlarıdaki artış çok zarar ettiriyordu. Bu nedenlerden dolayı bahçe mi güneş paneli almak daha avantajlı olacaktı. O yüzden yaklaşık 6.000 liraya güneş paneli 2.000 liraya 2 adet akü 1500 liraya şarj kontrol cihazı vesaire aldım. Yakın zaman içinde montaj yapmayı planlıyorum
Sen gönderdin
Aslında güneş enerjisi sistemi kendini 5-10 yılı amortiden ayrıca çok düşük verimli bir sistem. Ancak benim gibi bahçe sulamayı vesaire için mecbur kaldığımızda veya ek avantajlar için kullandığımız zaman faydaları olabilecek bir şey. Bununla birlikte elektrik kesintilerinde mağdur olmamak sıkıntı çekmemek için asgari düzeyde ev ihtiyacını karşılayacak bir güneş sistemi bence her eve şart.