BianAjans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dropshipping uzun soluklu bir iş değildir. Bu işle başladınız. Atıyorum 20 ürün iyi satıyor. O zaman gider onları toptan alır kendi deponuzdan veya depo hizmeti veren firmalardan çıkarsınız. Ama Dropshipping para kazandıran veya uzun soluklu gidecek bir sistem değildir.
hocam size katılmıyorum; dropshipping gayet güzel para kazandıran ve uzun soluklu bir sistemdir ancak burada tedarikçi kısmı devreye giriyor, şimdi bir tedarikçi var 150 kişiye bayilik vermiş bunların 100 tanesi trendyolda da satış yapıyorm daha doğrusu yapmaya çalışıyor hatta üstüne bazen firma kendi de trendyolda satış yapıyor. Bu durumda tabii ki başarılı olma şansı yoktur ancak benim şuan danışmanlık verdiğim bir firma tamamen dropshipping sistemi ile ayda 200.000-250.000TL arası ciro yapıyor ve net kar oranı da %35-%40 civarında. İşte burada devreye tedarikçinin önemi, tedarikçinin kendisini tamamen bu işe adayıp adamadığı veya kaç kişiye bayilik tanımladığı gibi faktörler giriyor, zaten dropshipping yapanların yaptıkları en büyük hata hesap yaparken oluyor. Örneğin; alış fiyatı 100TL, nakıyor trendyolda herkes satıyor 150-160TL'ye, o da diyor ki o zaman ben de %40 karla satsam 140TL yapar en ucuz kalırım buybox girerim en çok ben satarım. Giriyor, gayet güzel satıyor ama üründen zarar ediyor, çünkü 140TL'ye sattığı ürünün TY komisyonu %15 olsa 21TL'sini TY kesiyor geriye hakedişten kaldı 119TL, bu ürünün 30TL civarı kargo parasını da kesiyor TY, geriye kaldı hakedişe düşen 89TL. İadeleri saymıyorum bile, para da 30-40 gün sonra geliyor ortalama farkedene kadar batıyor zaten adam. Ama batarken tabi işini doğru fiyattan yapanları da aşağı çekiyor.
Bunları aktif olarak danışmanlık verdiğim 3 firmadan 1 si dropshipping sistemi ile satış yapıyor, kendim de daha önce yaptım o yüzden anlatıyorum belki faydası olur düşünen arkadaşlara.
Bu verdiğim örnek 100TL alınan ürün içindi, bunu 300-400 hatta 1000TL ye satılan ürünler için düşünürseniz ortaya devasa bir zarar çıkabiliyor.
Ancak; adamakıllı tedarikçi bulabilirseniz ( bunu ben kendim yaparken 70 ten fazla tedarikçi ile konuşup 4 tanesi sadece olumlu idi) , herkese bayilik dağıtmayan düzgün fiyatlama yapabileceğiniz ve tabii ki hızlı kargo olabilecek bir tedarikçi bulursanız dropshipping sistemi gayet de karlı bir sistemdir.
Arkadaşın sorusuna da gelince, ürünleri entegre ederken toplu olarak o tedarikçinin adresini iade adresi olarak ekleyebilir ya da tek tek yapması lazım ama kendine almak ürünleri ve bir süre sonra tekrar değerlendirmek en mantıklısı bence.