Herkesi tek bir cevapla yanıtlamak istedim. İlginiz için çok teşekkür ediyorum beni mutlu ettiniz.
Hocam benim de yegane zevklerimden birisidir topluluk yönetmek. Kimi o yükü kaldıramaz ama ben o yüke bayılıyorum. Yıllarca büyük Instagram sayfaları yönettim sırf bu zevkim yüzünden. Ama forum olayını asla tavsiye etmem. Birincisi, artık 2023'ten sonra çoook farklı bir sistem kurmadığınız müddetçe asla tutacağını düşünmüyorum. İkincisi ise zaten sağlam altyapıların lisansını alacak bütçeniz yokken böyle bir risk alıp hem emeğinizi hem de paranızı çöp etmeyin derim. Başka alanlarda kullanabilirsiniz bu zevkinizi. Instagram sayfa olayında hala bir rağbet var mesela. Twitter düşünebilirsiniz. TikTok düşünebilirsiniz. Ama forum kurma isteğinden vazgeçin derim

Tecrübe konuşuyor.
@wojak;
Telegram Kanalı kurmayı da düşündüm ama sonrasında bunu kombinasyon şeklinde yapayım dedim. Örneğin bir forum sitesi açtığında bu forum sitesinin adına Telegram Kanalı da açabilirim Instagram Sayfası da açabilirim Twitter Hesabı da oluşturabilirim. Ve forum sitesinde Sayfalardan farklı olarak istediğim kategoriyi oluşturma şansım var. Belki de ben Web alanında uğraşmayı seviyorum. Altyapı konusuna gelecek olursak başlangıç için lisansını satın alamam çünkü bu bütçeyi hem sağlayamam hem de çok riskli bir yatırım olur. Paramı çöp edeceğim bir durum yok şu an için sadece Domain ve Hosting almayı düşünüyorum. Altyapı konusunda da XenForo'nun bu tarz yeni forumlara destek amaçlı ücretsiz versiyonu yok mu acaba? İlerleyebilirsem ne ala ilerleyemezsem ilerleyememiş olurum. Ama başlangıç için gidip XenForo lisansını satın alamam. XenForo'nun ücretsiz versiyonu yoksa ücretsiz yazılımlara yöneleceğim muhtemelen. Emeğimi çöp edeceğim bir durum yok zaten boş boş duruyorum hayatımda bir şeyler başarmak istiyorum. Bir şeyler için çaba sarf etmek ve sonunda başardığımı görmek istiyorum. Yine de hayalimi gerçekleştirmek için daha kolay bir yol öneriniz varsa sizi kesinlikle dinlemek istiyorum fikirleriniz ve tavsiyeleriniz benim için çok önemli.
Forum işi bende de bir tutkudur. Bilgisayar başında belki de en keyif aldığım şeydir bir forum yönetmek. O günleri öyle çok özlüyorum ki

Gel beraber yapalım diyesi geliyor insanın ama yılların tecrübesidir; bu iş ortak ile olmaz. Ayrıca bunca yıllık tecrübem ile şunu çok rahat söyleyebilirim ki eğer Xenforo kullanmayacaksan hiç bu işe girişme.
@KOCABAL;
XenForoyu başlangıçta satın alacak bütçem yok. Bunu zamanla gelişirsem yapabilirim. XenForo'nun benim gibiler için ücretsiz versiyonu yok mu? Ayrıca ortağı kesinlikle düşünmüyorum. Kurucusu ve sahibi kesinlikle ben olacağım.
Hiç girme eğer çok sağlam bir reklam kaynağın yoksa

ve kısa sürede biyerlere geleyim düşüncesindeysen hele hiiiç uzak dur para kazanacam derdin varsa aslaaa

forum kültürü bitti bu dönemde ancak sosyal mecralar bu işin peşini bırakırsa olur...
sağlam bir topluluğu peşine takmadan bu işler olmaz...
imza : zevk olsun diye 45 tane forum kurdum 3 tanesi tuttu geçen sene 135.000 kişi girişim vardı sıkıldım kapattım şimdide bir forum var elimde bakalım ya nasip dedik

ama ekmeğini yemek zaman alacak... benim amacım keyif para pul vs değil keyif alıyorum bu işlerle uğraşmaktan Sistemin kölesi olduğumu unutturuyor bana

zaten kazancıda dağıtıyorum
Misafir;
Kısa sürede bir yerlere geleyim gibi bir düşüncem yok. Sizin gibi ben de keyif alıyorum belki

Para beklentim yok beni zarara uğratmasın yeterli. Forumda kısıtlı kalmayı düşünmüyorum forumumu sosyal medya hesapları ile desteklemeyi düşünüyorum. Sağlam bir topluluğu peşime takmam için önce o topluluğu kazanmam lazım ben de kazanmak için forum açıyorum zaten. 135.000 kişi gerçekten güzel bir miktar. Tavsiyeleriniz ve fikirlriniz benim için çok önemli bu yolda dinlemek isterim.
Bende bir hevesle başladım amacım para kazanmak vs değil bilgi paylaşımı yapmak ve bilgi hazinemi zenginleştirmek bilgi en büyük güçtür neticede R10 imzamda da mevcut forum hatta kendi kazancımdan çok insanların maddi kazanç ve bilgi olarak güç kazanmaları daha çok mutlu ediyor beni rızkı veren Allah her yerde verir sonuçta önemli olan insanların kazanması
@yazilimturkiye;
Ne güzel bir düşünce. Sizi tebrik ediyorum.
İyi bir konuyla güzel olur hocam.
@KeyCodE;
Bunu anlayamadım ne konusu?