10 yıllık içerik üretme deneyimim bulunuyor. Proje sahibi ve içerik yazarı olarak. Buna istinaden GTP-2 geliştirici erişimi de olan biri olarak birkaç bilgi vermek istiyorum.

Chat GTP kısa vadede nasıl?
Kısa vadede günü kurtarıyor. Çok güzel içerik oluşturmanıza yardımcı oluyor. Eğer organik trafik derdiniz yoksa her alanda kullanıp metin oluşturabilirsiniz. Ücretli olacak zaten yakın zamanda. Ücreti ile de devam edebilirsiniz ama bu bir chat yazılımı. Yaptığınız işe odaklanan metin üreticiler var. Onlara yönelmeniz daha doğru olabilir. İyi bir organik trafik elde edeceğinizi kesinlikle zannetmeyin. Google ve OpenAI dirsek temasında. Bu yıl sonu zaten Google da bir yapay zeka yayınlayacak. Google durumun farkında. Bugün ve yarın belki işinizi görebilir ama ilerde bu şekilde içerik üretmek, ve o zamana kadar ürettiğiniz içeriğin organikteki durumu sizi tatmin etmeyecek ve projenize zarar verecek.

Chat GTP uzun vadede nasıl?
Uzun vadede projeniz geride kalacak. Çünkü Google sürekli güncelleme yapıyor. Herkesin bu araç ile içerik ürettiğini biliyor. Güncellemede projeniz düşecek. Yükselen projeler ise gerçek yazarların görüş ve yorum bildiren içerikleri olacak. Zaten Chat GTP ilk soruyu sorana özgün. İkinci ve sonraki soruyu soranlar kopya niteliğinde. Herkes bu ayrımı görmekte güçlük çeker gibi abanmış içerik üretiyor. Uzun vadede iddia ediyorum projeniz bundan fayda görmeyecek. Belki aman aman zararı olmaz, belki zararı olur o konuda emin değilim. Ama uzun vadede verimsiz olacağı, arada geçen zamanda kaybınız olacağı konusunda 10 yıllık deneyimime güvenerek emin olduğumu ifade etmek istiyorum.

İçerik yazarı değilim ki kazancımı kovalıyor olayım.
Forumda ticaret yapmıyorum ki herhangi bir sebepten sizi bu araçtan uzak tutmaya çalışıyor olayım.
Kısa ve uzun vadede olacakların tahmininde bulunuyorum sadece.
Şu an hevesle projesine normalden daha hızlı içerik girdiğini düşünen arkadaşları uyarmak istiyorum.

Amacınız metin üretmek ise sonuna kadar bu tür araçları kullanın.
Amacınız Google'dan ödeme almak iste tamamen alanında uzman yazarlar ile anlaşın. Özgün içerik ile intihalsiz içerik aynı şey değil. Siz intihalsiz içerik alıyorsunuz bu şekilde. Özgün içerik orijinal fikirler ile oluşturulan içeriktir. Google bunu seviyor. Çünkü kullanıcı bunu istiyor.

İlle de yapay zeka ile içerik üreteceğim diyorsanız;
1. Otomatik araçlardan uzak durun.
2. jasper.ai, copy.ai gibi Google'a tamamen data göndermeyen kapalı yapay zeka sistemlerini kullanın.
3. İçeriklerinizi yine bir insan organize etsin. Üst başlık, alt başlık, resimler gibi kısımları düşünerek araştırarak elde edin. Daha sonra metin doldurma işini yapay zekaya bırakın. Chat GTP bu alanda belki de en sonda tercih edilecek araç.

Ekleme: pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da sanırım okumadan yazılan yanıtlar, ve onları beğenen üyeler var. konuyu okursanız sevinirim.
Chatgpt çok güzel içerik yazıyor. bunda mutabıkız. fakat bir soruyu ilk siz sorduysanız iyi. 2. ve sonrakiler için aynı cevabı veriyor bunun neresi özgün?
uzun vadede google'a bir servis verirse ve google ile işbirliği yaparsa, google translate algıladığı gibi bunu da algılarsa, log paylaşırsa buna kim dur diyecek?

tüm bunları bilerek böyle devam etsinler diye konu açtım. kullanınca bana zararı olmuyor. bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum. hep bir ağızdan herkesten iyi yazıyor diyorlar. ya hu herkesten iyi yazması özgün olduğu anlamına gelmiyor. aynı kategoride içerik üreten sizler yarın organikte nasıl rekabet edeceksiniz? bunu cidden bir ben mi düşünüyorum? devam eden etsin beni ilgilendirmez. bir şeyleri fark edin diye uğraşıyorum halen özgün diye diretenler var. devam edin bakalım