krsadlacin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güvenilir Ödeme Şirketleri

Ödeme şirketleri, web sitenizden ödeme almanıza yardımcı olan şirketlerdir. Her bankadan tek tek pos alıp aylık pos ücretleri ödemeden tek entegrasyonda tüm bankalar hatta bazfı firmalarda mobil ödeme, havale/eft, paypal gibi çözümleri tek kanaldan yönetebileceğiniz işlerinizi kolaylaştıracak şirketlerdir. Bu konuda en az 2 yıldır hizmet veren ve kullananların memnun oldukları size sıkıntı yaşatmayacak ödeme şirketlerini tek bir "rehber" konu üzerinde toplayacağım. Şirketlerle herhangi bir bağlantım olmamakla beraber tabii ki hepsini test etmedim, araştırdım ve konu haline getirdim. Yaşayacağınız herhangi bir problemde sorumluluk kabul etmem.

2009 yılından bu yana ödeme hizmetleri sektöründe hizmet sunan tamamı yerli sermaye bir kuruluş olan PayTR, gelişmiş çözümleri, müşteri odaklı yaklaşımı, güçlü alt yapısı ve deneyimli personeli ile sektörde güvenilir bir çözüm ortağı olmayı başarmıştır. Kısa sürede büyüme hedeflerini gerçekleştiren PayTR, internet sektöründe Türkiye çapında hep güvenle anılan bir firma olmayı hedeflemektedir.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos, Havale/eft

Ödeme periyotu
Ertesi iş günü

Komisyon oranı
Sektöre özel (%2 - %7 aralığı)

Desteklenen para birimleri
EUR, USD, TRY, GBP (default olarak TRY)

Ödeme Çözümleri
API

Kişisel Görüşüm: Eğer bir firma sahibi iseniz ve internetten ödeme almanız gerekiyorsa ilk tercihiniz PAYTR olmalıdır. PAYTR, uzun yıllardır sektörde olan ismi bilinen ve güvenilir bir şirkettir.

iyzico, 2012 yılında, farklı alanlarda hizmet veren çeşitli büyüklüklerdeki e-ticaret şirketlerine, kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu sunma amacıyla Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından İstanbul’da kuruldu. Avrupa’nın saygın şirketlerinde uzun yıllar önemli pozisyonlarında görev alan Özbuğutu ve Isın, bu alandaki tecrübelerini iyzico ile Türkiye pazarına taşıdılar ve tamamen bu pazara adapte olmuş inovatif bir platform oluşturdular.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos, Havale/eft

Ödeme periyotu
21 gün bloke

Komisyon oranı
%2.99 + 0,25 TL

USD, EUR, TRY

Ödeme Çözümleri
API, Link, SMS, Mail

Kişisel Görüşüm: eğer ödemenizi ertesi gün veya haftalık almanız gerekiyorsa size hiç uygun değil. her ödeme için 21 gün bloke beklemeniz gerekmektedir, komisyon oranları uygun olsa da bu kadar bloke bekleyecekseniz daha iyi alternatifler var.

Moka, mobil ve online finansal teknoloji çözümleri üretir, ödeme dünyasındaki işlemleri hızlandırarak hayatı kolaylaştırır ve basitleştirir. MOKA, Visa ve MasterCard gibi tüm küresel kartlı ödeme şirketleri tarafından onaylı ve en yüksek güvenlik standardlarına uygun geliştirilmiş ödeme çözümleri sunar.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos, Mobil Pos

Ödeme periyotu
Ertesi iş günü

Komisyon oranı
Kişiye özel (başvuru sonrası size özel komisyon)

TRY

Ödeme Çözümleri
API, Link, SMS, Mail

Kişisel Görüşüm: Genelde aracı firmalar çalışıyor sanırım başvuru şartları biraz daha ağır fakat eğer güzel bir cironuz varsa ve iş sürekliliğiniz varsa PAYTR'dan daha uygun oranlar sunabilir. MOKA işini büyüten firmalar için güzel bir tercihtir.

Paynet’in temellerini 2000 Yılında Türkiye’nin en yaygın dağıtım ağına sahip bilgisayar ürünleri dağıtıcısı Arena Bilgisayar’ın kendi bayilerinden kredi kartı ile tahsilat yapması fikri ile attık. Bugün ise sayısı 10.000’i aşan aktif üye bayisi ve yıllık 1 milyar TL’yi aşan işlem hacmi ile Türkiye’nin bankacılık sistemi dışındaki en büyük ödeme ve tahsilat organizasyonuyuz.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos, Cep Pos, Link ile Ödeme

Ödeme periyotu
Ertesi iş günü

Komisyon oranı
İşinize ozel

EUR, USD, TRY, GBP (default olarak TRY)

Ödeme Çözümleri
API, Link, SMS, Mail

Kişisel Görüşüm: Genelde hazır entegrasyon olarak e-ticaret siteleri kullanıyor hedef kitlesi ve oluşumu biraz daha dijitalden çok kobileri hedefliyor, eğer fiziksel olarakta işlem yapıyorsanız sizin için internet satışlarında uygun olacaktır.

Shopier size, istediğiniz platform üzerinde çalışan bir alışveriş ve ödeme otomasyonu sunar. Ürünlerinizin satışını Shopier ile sosyal medya hesaplarınızda, kendi internet sitenizde veya çeşitli pazaryerlerinde kolayca yapabilirsiniz. Hatta bunlardan biri olmasa bile, Shopier üzerinde hemen bir dükkan açıp satış yapmaya başlayabilirsiniz!

Ödeme Kanalları
Sanal Pos

Ödeme periyotu
Her hafta Çarşamba

Komisyon oranı
Önceki ay cironuza göre sonraki ay teklif oluşuyor, en yüksek %6 en düşük %3 oran sunuyor. (KDV ve vergiler dahil değil)

TRY

Ödeme Çözümleri
Dükkan, Link, SMS, Mail

Kişisel Görüşüm: Bireysel satış yapan, kargo anlaşması olmayan şahıslar için birebir. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir fakat bir API entegresi yok ve her sipariş için ayrı onay gerektiriyor bu durum dijital satışlarda onay gerektiriyor. Yine de dijital içerik için kullananlar bir hayli fazla özellikle sosyal medya ve web sitesi olmayan herkesin ilk tercihi olmuş durumda. Bireysel satış yapıyorsanız kesinlikle sanal pos konusunda tavsiye edebilirim. Kullanıyorum.

2018 yılından bu yana ödeme hizmetleri konusunda bir çok alanda hizmet veren Shipy, gelişmiş ödeme çözümleri ve geniş ödeme yelpazesi ile müşterilerinin çoğu alanda ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor. Shipy, tek entegrason ile bir çok kanaldan ödeme hizmeti almanıza olanak sağlar. Düşük komisyon oranlarıyla müşteri memnuniyetini önem veren Shipy, fraud(sahtecilik) konusunda bir çok önem alarak yeni nesil ödeme konusunda çalışmalarını devam ediyor.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos, Mobil Ödeme, Havale/EFT, PayPal, Skrill ve birkaç global ödeme kanalı

Ödeme periyotu
Çarşamba 00:00'a kadar aldığınız ödemeler aynı hafta Cuma günü hesabınızda

Komisyon oranı
Sanal pos: %2.99
Havale/EFT: %2.99
ATM Ödemeleri: %2.99
Kripto Para Ödemeleri: %1.59
Mobil Ödeme: %7 ile %10 arasında
PayPal/Skrill Ödemeleri: %3.99
*Sizin hesabınızda farklı olabilir, bu veriler konunun düzenlendiği tarihte geçerlidir.

TRY, USD, EUR, GBP, RUB

Desteklenen diller
Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Rusça

Ödeme Çözümleri
Dükkan, Link, API, SMS, Mail

Kişisel Görüşüm: Bireysel veya kurumsal fark etmeden tavsiye edebilirim, ödeme periyotları biraz uzun olsa da düşük komisyonu ve anlık desteği gibi uygulamalar cezbedici oluyor. Sadece ödeme aşamasında değil satışlarınıza ayrıntılı raporlar oluşturarak ay sonu sizinle iletişime geçip işlerinizin nasıl gittiğini vesaire soruyorular desteği için bile tercih edilebilir. Kredi kartında yurt dışı ödeme almayacaksanız tavsiye etmem, daha uygun oranlar sunanlar var. Kullanıyorum.

Biz kimiz sayfası boş (https://www.paywant.com/hakkimizda) yanlış bilgi vermek istemem.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos, Mobil Ödeme, Havale/EFT

Ödeme periyotu
Aynı gün ödeme / Haftalık Ödeme / Aylık Ödeme

Komisyon oranı
Sanal POS ve Havale/EFT Kanallarında %2 - %4.5 arasında komisyonu bulunuyor.
Mobil Ödeme Oyun: %45 + %4 - Net Komisyon: %47,2
Mobil Ödeme Dijital : %20 + %4 - Net Komisyon: %23,5
* Komisyonlar iş modelinize, günlük/haftalık/aylık döngüsüne, risk durumunuza göre değişiklik gösterebilir.

Ek olarak Paywant 20'den fazla erişilebilir ödeme kanalına sahip, bu kanallara ve size uygun komisyon oranları için @Paywant; PM'den ulaşabilirsiniz.

TRY

Ödeme Çözümleri
API

Kişisel Görüşüm: Oyunlar için birebir olmasının yanı sıra oyun sektörü riskli bir grup olduğu için aracı komisyon oranı yüksek geliyor, haliyle net komisyonunuz yüksek oluyor fakat diğer sektörler için özel oranlar sunuyorlar, mobil ödeme için varsayılan olarak sadece faturasız hatlardan ödeme alabilsenizde başvuru yaparak faturalı hatlardanda ödeme alabiliyorsunuz. Sanal pos konusunda daha iyi oranlar sunan alternatifleri var fakat mobil ödemede aynı gün avantajı(faturasız hatlarda) cezbedici. Eskiden kullanıyordum.

weepay, güvenli, kolay ve hızlı online ödemeyi herkesin kullanabileceği şekilde geliştiren ve müşterilerinin memnuniyetini her geçen gün arttırmayı hedefleyen bir online ödeme sistemi. weepay olarak, hiç durmadan yeni geliştirmeler üzerine çalışarak online ödeme yöntemlerinde kolaylıklar sağlamaya ve fark yaratmaya devam ediyoruz. Karışık sistemler yerine kolaylıkla kurulan ve yönetilen, ihtiyacınıza uygun detaylı ödeme yöntemleri geliştiriyor, işinizin yürümesine ve büyümesine destek oluyoruz.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos

Ödeme periyotu
Ertesi gün

Komisyon oranı
Bireysel %1,49 , kurumsal %0,59
*En taban oranlardır. Size sunulacak oranlar uygun vade ve işlem hacminize göre değişiklik gösterebilir.

TRY, USD, EUR, GBP

Ödeme Çözümleri: Link, API

Kişisel Görüşüm: Son zamanlarda yayınladığı tanıtım yazıları ve sosyal medya yönetimini çok beğeniyorum. İşin ödeme tarafından ziyade reklam ve pazarlama aşamasında çok başarılı olduklarını düşünüyorum. Konumuza gelecek olursak oranı gayet iyi, ertesi gün ödeme oldukça cezbedici fakat dijital başvuruda evrak meselesini henüz oturtamamış hala kimlik fotoğrafı vesaire yüklemenizi ve ardından onay aşamasına geçebileceğiniz bir şirket. Bireysel ve kurumsal konuda gayet önemli bir yere sahip.

aymes Elektronik Ticaret ve Bilişim Teknolojileri AŞ, bireylerin elektronik ticarete daha hızlı, kolay ve güvenli şekilde giriş yapmasını sağlayan, sosyal ağlar aracılığı ile ticarete hizmet eden finansal teknoloji geliştirici firmadır.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos

Ödeme periyotu
Haftalık

Komisyon oranı
10.000TL ye kadar %6, 10.000 - 20.000TL arası %5, 20.000TL ve üzeri %4

TRY

Ödeme Çözümleri
Link, API

Kişisel Görüşüm: Komisyon oranı fazla olsada fintech alanında güzel bir girişim son zamanların yükselen yıldızı diyebiliriz fakat tercih edilmesi için bence oranlarda düzenleme yapmalı. Son yayınladığı API güncellemesi gayet güzel olsa da biraz geliştirilmeli gibi duruyor. En beğendiğim özelliği ise arkadaşınız ile mesajlaşıyor gibi ödeme entegrasyonu sağlıyorsunuz ayrıca destek konusunda bence Shipy'den sonra en sağlam desteği sunan şirket. Oturup konuşun yani işinizi geliştirmenizde yardımcı olurlar.

Shopinext olarak e-ticaret sektöründe oyunun kurallarını değiştirmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi bir iş modeli ile online satış süreçlerinde hem alıcılar hem de mağaza sahipleri için sorun teşkil eden komisyon ve kargo bedeli gibi etkenlerin, sürece olan etkisini minimum seviyeye düşürüyoruz. Böylelikle mağaza sahipleri ürünlerinde tüketici dostu fiyat optimizasyonları yaparak karlılık elde edebiliyor. Alıcılar daha da hesaplı fiyat seçeneklerinden yararlanabiliyorlar.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos

Ödeme periyotu
Haftalık - Çarşamba

Komisyon oranı
Fiziksel ürün satan ve satmış olduğu ürünleri shopinext anlaşmalı kargo ya da farklı bir kargo firması ile gönderen kişilerin oranları: %2,11
Fiziksel ürün satan ve satmış olduğu ürünü elden teslim eden kişinin oranı: %2,69
Dijital ürün ya da hizmet satanların oranları: %3,49
Shopinext Trink (abonelik, araç kiralama, aylık danışmanlık) oranı: %2,49
Sanal POS oranı: %2,79

*Oranlara KDV ve diğer tüm ücretler dahildir.

TRY, USD, EUR,GBP

*İsterseniz direkt banka hesabınıza USD , EUR , GBP olarak çekin isterseniz Liraya çevirip çekin.

Yurt Dışından Ödeme
Alınabilmektedir

Ödeme Çözümleri
API, Dükkan, Link

Kişisel Görüşüm: Kısa sürede büyük işler başaran, gerek sektörel anlamda gerek destek anlamında öncülük eden sürekli gelişen ve büyüyen bir firma. 5-6 farklı ürünü ile A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz Fiziksel ürün satışından Dijital kod satışına, SMM için ayrı bir yazılım kullanmadan Shopinext altyapısı ile harika bir sistem elde edebiliyorsunuz. Özellikle komisyon oranları oldukça mantıklı ve güzel hazırlanmış tüm ürünlerin risk faktörüne göre farklı bir komisyonu oluyor ve bu oranlar %3'ü geçmiyor. İlk tercihleriniz arasında olabilir.

Shoplemo, aktif olarak ödeme alt yapısı geliştiren Paywant'ın iştirakıdır. Shoplemo projemizle küçük ve orta ölçekli girişimleri/kurumları desteklemek, sipariş süreçlerini uçtan uca yönetmek, kolay bir şekilde tahsilat sağlama üzerine 2017'den beri çalışmalar yürütüyoruz. Gelişen teknolojiler ile birlikte fintech sektöründen gelen ana firmamız gelenekselleşmiş e-ticaret kültürüne karşı farklı bir bakış açısını Shoplemo ile deneyimleme fırsatı sunuyor.

Ödeme Kanalları
Sanal Pos

Ödeme periyotu
Ertesi gün ödeme

Komisyon oranı
%3+0,25₺ 'den başlayan oranlarla

TRY, USD, EUR

Ödeme Çözümleri
Dükkan, Link, API

Kişisel Görüşüm: Gayet uygun oranları var, sanal pos için Shopier'den daha iyi bir alternatif olabilir Çünkü hem vergiler dahil hemde ödeme çözümü daha geniş. Henüz kullanmadım fakat şuan aktif olarak kullandığım Shopier yerine yakında tercih etmeyi düşünüyorum. Paywant'ın bir ürünü olması da güven veriyor.

Şirketim var, sanal pos ödemesi almak istiyorum:
PAYTR > MOKA > IYZICO

Şirketim yok, sanal pos ödemesi almak istiyorum:
SHOPLEMO > SHOPIER > WEEPAY > PAYMES

Şirketim var/yok, mobil ödeme almak istiyorum:
PAYWANT=SHIPY
Ertesi gün ödeme, bir tık fazla komisyon: Paywant (Faturalı hatlar için ek onay gerektirir)
Aylık ödeme, az komisyon: Shipy (Faturalı hatlar için ek onay gerektirmez)

Şirketim var/yok yurtdışından ödeme almak istiyorum:
(PAYTR yurtdışı için çok uğraştırdığı için değerlendirmeye almıyorum)
IYZICO > WEEPAY > SHIPY

Şirketim var/yok tek şirketten tüm ödeme ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum:
PAYWANT=SHIPY
Merhaba,

Öncelikle Paymes'e gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Paymes ile satışlarınızda yurtiçi ödemelerinizden %2.99 komisyon alınmaktadır. Paymes One Page Shop ile bireysel ya da kurumsal farketmeden ücretsiz e-ticaret sitenizi dakikalar içinde oluşturabilir, ürünlerinizi tek sayfada sergileyebilirsiniz. Link ve QR ile ödeme kolaylığı sayesinde güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz. Bununla birlikte kendi e-ticaret siteniz için veya mobil uygulamanız üzerinden ödeme almak için Paymes Sanal POS API hizmetini kullanabilirsiniz.
https://signup.paymes.com/signup/main adlı link üzerinden size uygun seçenek ile hızlı bir şekilde üyelik oluşturabilir, ürünlerinizi yükleyip satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için bizlere 05320155930 numaralı Whatsapp Destek Hattımız veya 08508850316 numaralı Çağrı Merkezimizden ulaşabilirsiniz.
Paymes ile bol satışlar dileriz.