Merhabalar,
Bir online oyuna panel tasarımı yapıyorum. Oyunlar oyun sahibinin kitlesine göre ya fransa ya da Türkiye sunucularında barınıyor. Bu sunucular oyun sahipleri tarafında. Bizim panellerinde lisans yönetimi panelin ana sitesinde cpanel tarafında barınıyor. Panel dosyaları da Türkiye ve fransa sunucularında. Oyun sahiplerinin kendi sunucuları neredeyse bizde o lokasyondaki sunucuya yönlendirme yapıyoruz.
Bizim paneller sunucularda IIS ile kurulu ancak son zamanlarda sebebini anlamadığımız şekilde sitelere erişim gidiyor. IIS Resetlemeden gelmiyor.
Hem maliyet hemde kurulumları otomatikleştirmek için tek sunucuya geçirmek istiyoruz. Ancak onda da aklımızda soru işaretleri var. Türkiye ve fransadaki sunucuların içindeki veritabanlarına bağlanmamız gerekiyor ve yüklü sorgu işlemleri gidiyor panel tarafından. Şuanki çalışma stilimize göre örneğin Fransada oyun açan kişiye bizim Türkiyedeki sunucumuza bağlarsak sayfalar aşırı geç açılıyor.
Test için bir sunucuya cyberpanel kurdum ancak onda da uzak sunucudaki mssql bağlantısı olmadı.

1. Si ben tek bir sunucuda toplasam herşeyi böyle bir ping sorunu olur mu?
2. si php ile uzak mssql bağlantısına izin veren hosting firması var mıdır?